DPS Tivat: Opština da se ne pravda, već da prihvati odgovornost za neizvršavanje svojih obećanja

Iz te partije tvrde da lokalna samouprava nije pripremila i dala na usvajanje Odboru povjerenika, uslov svih uslova da bi sredstva za besplatni prevoz bila u funkciji. "Dakle, nijeste uradili Odluku o besplatnom prevozu učenika"

2350 pregleda 5 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Tivat poručili su lokalnoj samoupravi u tom gradu da nema opravdanja za neučinjeno, "ne zamišljajte da ste nepogrešivi".

Iz lokalnog DPS-a smatraju da je aktuelna vlast isključivi krivac za neizvršavanje obećanih i planiranih obaveza iz budžeta.

"Ostavite opoziciju, koja vam se, i dalje, nakon gotovo dvije godine, priviđa u vlasti, pa je uvijek tu da 'olakšate dušu'", navodi se u njihovom saopštenju.

U saopštenju te partije se navodi da razlog za izostanak besplatnog đačkog prevoza "stanuje, isključivo, među vama, u vašem neradu i nerealizaciji ranije obećanog".

Iz te partije tvrde da lokalna samouprava nije pripremila i dala na usvajanje Odboru povjerenika, uslov svih uslova da bi sredstva za besplatni prevoz bila u funkciji. "Dakle, nijeste uradili Odluku o besplatnom prevozu učenika".

"Za takvu odluku nije vam smetnja „variranje cijena naftnih derivata“ ili drugi navedeni razlozi. Ova odluka je osnov za regulisanje besplatnog prevoza za učenike između Opštine Tivat i prevoznika. Ne možete više dijeliti obećanja, vrijeme je za konkretna djela. Na vašem saopštenju pozavidio bi i autor, nekada, jugoslovenskih dječjih emisija Branko Milićević Kockica, baš za malu djecu i za (pod)smijeh", zaključuje se u njihovom saopštenju.

Bonus video: