U Baru i dalje potraga za dvojicom paraglajderista

"U potragu su pored lokalne Službe zaštite i spašavanja, uključeni Vojska Crne Gore, Uprava policije, Regionalni centar Uprave policije, Granična policija, rendžeri iz Nacionalnih parkova", rekao je direktor Direktorata za vanredne situacije u MUP Crne Gore, Miodrag Bešović

8132 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 09.09.2022. 17:46h

Potraga za dvojicom stranih državljana koji su sinoć nestali prilikom spuštanja paraglajderom sa Vrsute još uvijek traje.

Pripadnici barske Službe zaštite i spašavanja od ranih jutarnjih sati u rejonu Vrsute iznad Sutomora tragaju za njemačkim državljaninom Štefanom Hajmanom (45) i ruskim državljaninom A.M. koji su sinoć nestali tokom spuštanja sa Vrsute paraglajderom.

"U potragu su pored lokalne Službe zaštite i spašavanja, uključeni Vojska Crne Gore, Uprava policije, Regionalni centar Uprave policije, Granična policija, rendžeri iz Nacionalnih parkova. Pregledaju se kamere za nadzor Nacionalnih parkova, od kojih su dvije okrenute ka Skadarskom jezeru. Po procjenama, vjetar je duvao ka Skadarskom jezeru. Pretražuje se jezero, mada ima magle, kiše i grmljavine koje otežavaju potragu", kazao je za Radio Bar i Bar Info direktor Direktorata za vanredne situacije u MUP Crne Gore, Miodrag Bešović.

Jak pljusak koji je u prijepodnevnim satima zahvatio šire područje barske opštine prekinuo je nakratko potragu, koja je nastavljena čim su se vremenske prilike stabilizovale, prenosi portal Feral.bar.

Hajman, rodom iz Hamburga, koji boravi u Crnoj Gori kao turista i ljetuje u Ulcinju, bio je putnik, a A.M. pilot paraglahdera dvosjeda.

Prema dostupnim podacima, posljednji kontakt sa njima ostvaren je juče popodne nedugo nakon polijetanja sa Vrsute.

Njih dvojica su poletjeli sa Vrsute u 17:45, a Štefanova žena ih je pogledom pratila sa planine, i, kako je kazala, nešto joj je na tren odvuklo pažnju, a kada se okrenula, njih dvojice više nije bilo u vidokrugu.

Prema njenim riječima, pilot A. M. je veoma iskusan, sa dvadesetogodišnjim stažom u upravljanju paraglajderima.

Nestanak dvojice paraglajderista Iškova je sinoć prijavila barskoj policiji.

Bonus video: