Brđanin: Uprava policije otvorena je za razvoj odnosa i intenziviranje saradnje sa Izraelom

Kako je saopšteno iz policije, tom prilikom su istaknuti tradicionalno dobri bilateralni i prijateljski odnosi sa Izraelom, kao i veoma uspješna policijska saradnja, posebno u dijelu razmjene informacija sa oficiriom za vezu Izraela, kao i saradnja sa Sektorom granične policije u oblasti bezbjednosti infrastrukture

5284 pregleda 1 komentar(a)
Brđanin i Nimrot, Foto: Uprava policije
Brđanin i Nimrot, Foto: Uprava policije

Uprava policije otvorena je za razvoj odnosa i intenziviranje saradnje sa Izraelom u svim oblastima od obostranog interesa, kazao je direktor te institucije Zoran Brđanin.

Brđanin je to kazao tokom razgovora sa počasnim konzulom Crne Gore u Izraelu Nimrodom Rinotom.

Kako je saopšteno iz policije, tom prilikom su istaknuti tradicionalno dobri bilateralni i prijateljski odnosi sa Izraelom, kao i veoma uspješna policijska saradnja, posebno u dijelu razmjene informacija sa oficiriom za vezu Izraela, kao i saradnja sa Sektorom granične policije u oblasti bezbjednosti infrastrukture.

“Ključna tema sastanka bilo je unapređenje saradnje i njeno proširenje u okviru postojećeg međudržavnog sporazuma, posebno u oblastima specijalnih istražnih metoda, sajber bezbjednosti i sajber kriminala, kriminalističko-obavještajne analitike, borbe protiv terorizma, specijalnih snaga i zaštite ličnosti”, kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, prilika za dalju konkretizaciju tih aktivnosti biće i tokom prisustva Brđanina, sa saradnicima, međunarodnoj Konferenciji policijskih komesara i visokih zvaničnika agencija za sprovođenje zakona i Konferenciji o sajber bezbjednosti i pratećem sajmu opreme u Izraelu.

“Brđanin je istakao otvorenost policije za kontinuirani razvoj međusobnih odnosa i intenziviranje saradnje u svim oblastima od obostranog interesa”, rekli su iz policije.

Bonus video: