Za šest sati u Budvi palo 84 litra kiše po kvadratu

U Baru su pala 62 litra po metru kvadratnom, Cetinju 69, Herceg Novom 64, a Podgorici 47

15641 pregleda 5 komentar(a)
Foto: BORIS PEJOVIC
Foto: BORIS PEJOVIC

Snažno nevrijeme pogodilo je juče ujutro primorske gradove i Podgoricu, zbog čega je saobraćaj bio otežan, a saobraćajnice, tuneli i podvožanjci pod vodom.

Meteorolog Dušan Pavićević kazao je da je u Budvi juče od osam do 14 časova palo 84 litra kiše po metru kvadratnom.

Prema njegovim riječima, od ponoći do juče u 14 časova u Baru su pala 62 litra po metru kvadratnom, Cetinju 69, Herceg Novom 64, a Podgorici 47.

Pavićević kaže da se kiša može očekivati i tokom vikenda, ali da se ne radi o stalnim i obilnim padavinama.

”Od ponedjeljka do četvrtka očekuje se suvo vrijeme sa visokim temperaturama”, kazao je Pavićević “Vijestima”.

Čitaoci “Vijesti” poslali su juče ujutro više snimaka potopljenih ulica iz podgoričkog naselja Zabjelo i dijela grada preko Morače, a naš fotoreporter zabilježio to i u drugim naseljima.

Ipak, iz Glavnog grada tvrde da nijesu zaprimili informacije ili zahtjeve od građana ili gradskih preduzeća, a koje bi se odnosile na štetu izrokovanu nevremenom.

Obilne padavine paralisale su centar Budve, ali i ulaze u grad. Potpljen je tunel Mogren na ulazu u Budvu iz pravca Kotora.

Poplavljena i Mediteranska ulica u samom centru grada.

Načelnik Službe zaštite i spasavanja Dragan Božović kazao je “Vijestima” da su vatrogasci od jutros imali više od 20 intervencija u gradu, nakon poziva građana da im je voda poplavila garaže, prizemlja.

Iz Komunalnog preduzeća su saopštili da su zaposleni u Radnoj jedinici “Čistoća” juče bili na terenu i imali pune ruke posla.

”Naime, sa objekata koji se grade ili renoviraju, a “gradilišta”, odnosno posjed na kome se izvode radovi nije obezbijeđeni, desetine kubika pijeska našlo se usred centra grada. Sa asfalta, na brojnim lokacijama u gradu, naši zaposleni su ovog jutra lopatama, a kasnije mašinama za utovar šljunka, sanirali štetu koja je nastala usljed velike količine vode na ulicama. Akcija će u samom centru, na prilazu Starom gradu, biti realizovana kada se povuče voda sa asfalta”, ističu iz preduzeća.

Bonus video: