Božović položio vijenac žrtvama logora u Jasenovcu: Ovo je za svakog Srbina sveto mjesto...

Božović se zajedno sa ministrom finansija u Vladi Crne Gore Aleksandrom Damjanovićem sastao sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirijem i srpskim članom predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Miloradom Dodikom

7486 pregleda 10 komentar(a)
Božović, Foto: Opština Budva
Božović, Foto: Opština Budva

Predsjednik Opštine Budva Milo Božović položio je danas vijenac ispod "kamenog cvijeta" žrtvama logora u Jasenovcu.

Milo Božović
foto: Opština Budva

"Ovo je najveće stratište i mučilište srpskog naroda i za svakog Srbina je sveto mjesto, a velika je privilegija i velika čast učestvovati u molitvi sa patrijarhom i vladikama posvećenoj jasenovačkim mučenicima. Ovo je mjesto koje mora da se posjećuje, na koje moramo da se odazivamo kada dobijemo poziv, da bi to sjećanje onako jednostavno unaprijed zaustavilo moguću, neku sličnu, situaciju na Balkanu", istakao je Božović nakon polaganja vijenca, saopšteno je iz Opštine Budva.

Milo Božović
foto: Opština Budva

On se nakon toga zajedno sa ministrom finansija u Vladi Crne Gore Aleksandrom Damjanovićem sastao sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirijem i srpskim članom predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Miloradom Dodikom.

Sa sastanka
Sa sastankafoto: Opština Budva

Porfirije je danas u manastiru svetog Jovana Krstitelja u Jasenovcu služio liturgiju povodom praznika Svetih novomučenika jasenovačkih.

Porfiriju je, prenosi Hram TV, između ostalih sasluživao i mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije.

Liturgiji su pored Božovića, Dodika i Damjanovića, prisustvovali i ministar pravde u Vladi Crne Gore Marko Kovač, predsjednik Odbora povjerenika Opštine Budva Nebojša Jušković, bivši predsjednik Opštine Budva Marko Carević, šef kabineta predsjednika Opštine Budva Nikola Jovanović, bivši predsjednik Skupštine Opštine Budva Đorđije Vujović, protjerani ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović...

Bonus video: