Čučković Vujnović: Riješen problem učenika prvog razreda SMŠ "Mladost" iz Tivta

"Škola ce izvršiti adaptaciju biblioteke i prostorija ICT koordinatora", rekla je Čučković Vujnović "Vijestima"

8378 pregleda 4 komentar(a)
SMŠ "Mladost", Foto: SMŠ
SMŠ "Mladost", Foto: SMŠ

Direktorica Srednje mješovite škole (SMŠ) "Mladost" iz Tivta Marija Čučković Vujnović saopštila je danas da je riješen problem učenika prvog razreda usmjerenja elektrotehničar za razvoj mobilnih i veb aplikacija

"Škola ce izvršiti adaptaciju biblioteke i prostorija ICT koordinatora tako da ne zavisimo od opštinskog prostora. Ministarstvo će obezbijediti opremu - 30 laptopova i prateći inventar ( klupe i stolice). Roditelji su upoznati i veoma su zadovoljni ovim rješenjem. Do kraja septembra rade u međusmjeni a 1. oktobra prelaze u prvu smjenu", rekla je Čučković Vujnović "Vijestima".

Učenici prvog razreda SMŠ "Mladost" iz Tivta, usmjerenja elektrotehničar za razvoj mobilnih i veb aplikacija, nijesu 9. septembra počeli nastavu nakon bojkota, shodno dogovoru od 8. septembra.

To je "Vijestima" 9. septembra rečeno iz Ministarstva prosvjete, a kako su tada saopštili, dogovor nije na snazi jer je tom resoru "usmenim putem rečeno da je predsjednik Opštine (Željko Komnenović) promijenio mišljenje, jer smatra da je blizina kružnog toka nešto što onemogućava odvijanje nastave i da bi on lično bio odgovoran za bezbjednost djece".

Ministarstvo je tada obećalo da će u saradnji sa školom i roditeljima pronaći adekvatan način da se omogući redovno pohađanje nastave.

Roditelji đaka tog smjera tivatske škole su početkom prošle sedmice saopštili da njihova djeca neće pohađati nastavu, obrazlažući to činjenicom da većina učenika dolazi iz drugih primorskih opština, ali da u drugoj smjeni nemaju organizovan đački prevoz.

Bonus video: