Konkurs za prijem u domove do petka

Zahtjev za prijem učenika i studenata u domove učenika i studenata u Crnoj Gori, podnosi se elektronski, na adresu www.upisi.edu.me

4978 pregleda 0 komentar(a)
Foto: LUKA ZEKOVIC
Foto: LUKA ZEKOVIC

Na konkurs Ministarstva prosvjete za prijem učenika i studenata u domove koji je počeo juče, prijavila su se 423 brucoša i to do 12 časova.

Konkurs za studente i godine studija traje do petka, 16. septembra

”U kontekstu aktivnosti digitalizacije obrazovnog sistema koji je predviđen Strategijom, usvojenom u decembru 2021. godine, prvi put, zahtjev za prijem učenika i studenata u domove učenika i studenata u Crnoj Gori, podnosi se elektronski, na adresu www.upisi.edu.me. Ovo je još jedna u nizu elektronskih usluga Ministarstva prosvjete, koja omogućava građanima Crne Gore (učenicima i studentima) da na jednostavan i efikasan način ostvare svoja prava”, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Podsjetili su da je elektronski upis u studentske i đačke domove razvijen u okviru projekta E-usluge i digitalne infrastrukture, kao odgovor na kovid-19, koji finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP u saradnji sa ministarstvima prosvjete i javne uprave.

Bonus video: