Opština Bijelo Polje obezbijedila plac za penzionere

"Udruženje koje ima 6.000 članova pokazuje veliku brigu za status penzionera, a mi smo tu u domenu mogućeg da pomognemo u ostvarivanju tog cilja“, kazao je predsjednik Opštine Petar Smolović

1787 pregleda 1 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Opština Bijelo Polje
Sa sastanka, Foto: Opština Bijelo Polje

Lokalna samouprava Bijelo Polje obezbijedila je plac za penzionere, a u pripremi su senior kartice koje će objezbjeđivati dodatne povoljnosti za penzionere, saopšteno je nakon sastanka čelnika Opštine sa predstavnicima penzionera.

Predsjednik Opštine Petar Smolović razgovarao je sa predstavnicima Udruženja penzionera Bijelog Polja na čelu sa Milanom Minićem o ključnim problemima sa kojima se susreću pripadnici treće dobi u tom gradu, kao što su niske penzije i neriješena stambena pitanja.

„Lokalna samouprava nastaviće da se zalaže za bolje sjutra naših penzionera koji su ujedno jedna od najranjivijih kategorija stanovništva, vjerujući da je društvo dužno da im obezbijedi mirnu i dostojanstvenu starost“, izjavio je predsjednik Smolović nakon sastanka.

On je istakao da je saradnja Opštine Bijelo Polje i Udruženja penzionera dobra, jer zajedno dijelimo isti cilj, a to je da penzioneri žive u boljim uslovima.

"Ovo udruženje koje ima 6.000 članova pokazuje veliku brigu za status penzionera, a mi smo tu u domenu mogućeg da pomognemo u ostvarivanju tog cilja“, kazao je Smolović.

Predstavnici Udruženja penzionera Bijelog Polja su iskazali zahvalnost za podršku koju dobijaju od Opštine na čelu sa predsjednikom Smolovićem uz vjeru da će status ove populacije biti bolji sa rješavanjem stambenih pitanja među kojima ima 80 penzionera koji su podstanari i povećanja minimalne penzije.

Bonus video: