Bijelo Polje: Ribolovci iz Srbije se naljutili zbog Škorove pjesme

U srdačnoj i opuštenoj atmosferi, kako je kazao izvor “Vijesti”, takmičari iz Srbije su naručivali crnogorske pjesme i obratno, sve dok jedan od mladića dvojici muzičara nije naručio problematičnu pjesmu

23561 pregleda 68 komentar(a)
Pobjednici kupa u ribolovu sa predsjednikom Opštine Petrom Smolovićem, Foto: Centar za sport i rekreaciju
Pobjednici kupa u ribolovu sa predsjednikom Opštine Petrom Smolovićem, Foto: Centar za sport i rekreaciju

Ekipe iz Srbije, koje su pobjednici ovogodišnjeg Kupa u ribolovu u Bijelom Polju, protestovali su i krenuli da napuste proslavu povodom završetka takmičenja u, zbog toga jer je naručena i izvedena pjesma "Sude mi" hrvatskog muzičara i političara Miroslava Škora.

Škoro je predsjednik desničarskog Domovinskog pokreta, poslanik i potpredsjednik hrvatskog Sabora.

Spornu pjesmu je na koncertu izvodio i sa hrvatskim ekstremnim nacionalistom Markom Perkovićem Thompsonom, a tekst pjesme navodi na to da je posvećena hrvatskim vojnim liderima kojima je suđeno u Hagu.

"Vijestima" su prisutni proslavi potvrdili da je došlo do neprijatne situacije, a postoji i video snimak.

Međunarodni kup Bijelog Polja u ribolovu organizovao je Centar za sport i rekreaciju u saradnji sa SRK "Sinjavac". Prvo mjesto ekipno osvojio je OSR “Lim” iz Prijepolja, drugo “Rzav” iz Arilja, dok je treće pripalo klubu “Morava 1923” iz Čačka.

Prema izjavi ljudi koji su bili prisutni, prelijep takmičarski dan završen je ribljom čorbom uz muziku u jednom restoranu.

U srdačnoj i opuštenoj atmosferi, kako je kazao “Vijestima” jedan od prisutnih, a koji nije želio da mu se pominje ime, takmičari iz Srbije su naručivali crnogorske pjesme i obratno, sve dok jedan od mladića dvojici muzičara nije naručio pjesmu "Sude mi".

Sagovornik "Vijesti" je ispričao da je uslijedilo komešanje među pobjedničkim ekipama i da su krenuli da napuste proslavu, ali da su organizatori smirili situaciju i uspjeli da ih ubijede da ostanu.

Proslavi, održanoj u nedjelju prisustvovao je i predsjednik Opštine Petar Smolović sa saradnicima. On je “Vijestima” rekao da dok je bio prisutan, nekih 30 minuta, ‘nije registrovao koje pjesme su izvođene’. Smolović je kazao da je bio oko 30 minuta na međunarodnom ribolovnim takmičenju i da za to vrijeme nije čuo bilo kakve primjedbe.

“Uopšte nisam registrovao koje su pjesme izvođene, niti da je iko imao primjedbu ili bilo kakvo negodovanje u mom prisustvu”, kazao je predsjednik Opštine za "Vijesti".

Bonus video: