Opština Tivat nastavlja realizaciju programa geronto-domaćica

Ognjanović je istakla kako ova usluga , kao vid socijalnog servisa, pruža mogućnost starim licima , koja se nalaze u stanju socijalne potrebe, da poboljšaju kvalitet svog života, kroz pružanje socijalne i psihološke podrške u njihovom domu i okruženju”
272 pregleda 0 komentar(a)
tivat geronto domaćice, Foto: Opština Tivat
tivat geronto domaćice, Foto: Opština Tivat
Ažurirano: 03.10.2017. 13:43h

Povodom 1.oktobra, sekretarijat za mlade, sport i socijalna pitanja Opštine Tivat Darka Ognjanović priredila je prijem za gerontodomaćice i koordinatora programma “Pomoć i njega starih lica u kući” koji se sprovodi u Tivtu, Duška Božovića.

Opština ja tom prilikom Božoviću predalai prigodne poklon pakete korisnicima i pružaocima usluge u tom projektu.

Ognjanović je istakla kako ova usluga , kao vid socijalnog servisa, pruža mogućnost starim licima , koja se nalaze u stanju socijalne potrebe, da poboljšaju kvalitet svog života, kroz pružanje socijalne i psihološke podrške u njihovom domu i okruženju”.

“Opština Tivat je prepoznala potrebu pružanja podrške našim najstarijim sugrađanima, i 2006.godine uključila se u projekat „Njega starih lica u Crnoj Gori“, u saradnji sa OO Crvenog krsta Tivat, Zavodom za zapošljavanje Crne Gore, Centrom za socijalni rad Tivat i Domom zdravlja Tivat. i nakon završetka projekta, Opština Tivat je, u saradnji sa OO Crvenog krsta, nastavila sa realizacijom geronto programa,čije usluge koristi između 50 i 70 starih osoba sa područja naše opštine. Na ovim poslovima angažovano je sedam gerontodomaćica koje svakodnevno rade sa našim najstarijim sugrađanima , a koje su završile obuku za obavljanje ove uslug”, istakla je Ognjanović.

Bonus video: