Preduzetnice iz Nikšića spremna za sticanje novih znanja i vještina

Održan sastanak zamjenika ambasadora Australije Filipom Andersonom i članova NVO "Ženska alijansa za razvoj"

6484 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Ženska alijansa za razvoj
Foto: Ženska alijansa za razvoj

Preduzetnice iz Nikšića spremne su za sticanje novih znanja i vještina, kao i za uspostavljanje saradnje i povezivanje sa preduzetnicama i umjetnicama iz Australije.

To je saopšteno tokom sastanka sa zamjenikom ambasadora Australije Filipom Andersonom koji je organizovala NVO "Ženska alijansa za razvoj" iz Nikšića.

Tokom sastanka predstavljeni su rezultati projekta "Digitalne vještine za žene preduzetnice" koji je u prethodnoj godini realizovala pomenuta NVO uz podršku ambasade Australije.

U okviru projekta pedesetak preduzetnica iz Nikšića i sjevernih opština pohađalo je obuke digitalnog marketinga, e-prodaje i finansijskog menadžmenta.

"Projekat je imao za cilj da preduzetnicama omogući nadogradnju znanja iz oblasti menadžmenta, ali i razvoj novih znanja i vještina korišćenjem digitalnih alata s obzirom da crnogorske preduzetnice ne uspjevaju iskoristiti prednosti nove tehnologije. Motiv realizacije ovog projekta je pretvaranje teških vremena za porodične i male biznise izazvanih covid pandemijom, u potencijalnu priliku za transformaciju i nastavak poslovanja i u izazovnim vremenima", kazala je Stana Šćepanović iz "Ženske alijanse za razvoj".

Anderson je izrazio podršku preduzetnicama koje su spremne da usvajaju nova znanja.

"Anderson je istakao važnost snažnije podrške Vlade i lokalnih vlasti u vidu konkretnih podsticajnih mjera za uključivanje žena u preduzetništvo", stoji u saopštenju "Ženske alijanse za razvoj".

Tokom sastanka sa Andersonom preduzetnice su imale priliku da prezentuju svoje biznise, počev od proizvodnje melema i prirodne kozmetike, grnčarije, ručno rađenih igračaka, nakita, proizvodnje organskog meda, turističke agencije, online prodaje slika...

Bonus video: