"Ministarstvo prosvjete spremno je da Policijskoj Akademiji pruži svaku vrstu stručne pomoći"

Kako je saopšteno iz Ministarstva, na sastanku se razgovaralo o glavnim izazovima u redovnom funcionisanju Policijske akademije i modalitetima za njihovo prevazilaženje

4784 pregleda 1 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo prosvjete
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo prosvjete

Ministarstvo prosvjete spremno je da Policijskoj Akademiji pruži svaku vrstu stručne pomoći, kako bi zajednički doprinijeli stvaranju profesionalnih kadrova, spremnih da odgovore savremenim bezbjedonosnim izazovima.

To je saopšteno na današnjem sastanku resornog ministra Miomira Vojinovića i direktora Akademije Vladimira Stanišića.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, na sastanku se razgovaralo o glavnim izazovima u redovnom funcionisanju Policijske akademije i modalitetima za njihovo prevazilaženje.

Vojinović je kazao da je spreman na saradnju, u cilju uspostavljanja što boljih praksi u radu Akademije i formiranja stručnih i kvalitetnih kadrova.

Stanišić je, govoreći o nekoliko najvećih izazova u radu ove ustanove, rekao da shodno Zakonu o srednjem stručnom obrazovanju, nastavnik u višoj stručnoj školi, pored uslova propisanih Zakonom, mora imati minimum pet godina radnog iskustva.

Prema njegovim riječima, to značajno otežava funkcionisanje nastave, imajući u vidu da kadrovi koji bi omogućili visok kvalitet nastave, u velikoj mjeri nemaju navedeni uslov.

“Stanišić je naveo i naslijeđene probleme koji se odnose na regulisanje pravnog statusa prve tri generacije polaznika Akademije, kao i na usklađenost unutrašnjih akata ustanove sa aktima Ministarstva prosvjete”, kaže se u saopštenju.

Vojinović je ukazao na neophodnost unapređenja postojeće saradnje sa Policijskom, akademijom, naglasivši značaj ulaganja u napredak i razvoj kako stručnog kadra, tako i polaznika Akademije.

“Takođe, ministar je istakao spremnost Ministarstva da u tom smislu ovoj ustanovi pruži svaku vrstu stručne pomoći, kako bi zajednički doprinijeli stvaranju profesionalnih kadrova, spremnih da odgovore savremenim bezbjedonosnim izazovima”, kaže se u saopštenju.

Bonus video: