Komnenović: Normalni i pristojni Tivat neće dozvoliti radikalizaciju

Transparent sa natpisom “Boka nije kotorska i to znajte, Boka je SRPSKA a vi samo lajte“ izazvao lavinu negativnih komentara Tivćana i lokalne samouprave

7068 pregleda 32 komentar(a)
Opština brzo uklonila transparent, Foto: Privatna arhiva
Opština brzo uklonila transparent, Foto: Privatna arhiva

Nepoznati počinioci preksinoć su na nadvožnjaku na Jadranskoj magistrali na ulazu u centar Tivta, postavili su platneni transparent sa natpisom “Boka nije kotorska i to znajte, Boka je SRPSKA a vi samo lajte“.

Pojava transparenta kojeg su odmah uklonile nadležne opštinske službe, izazvala je poplavu negativnih komentara građana Tivta svih vjera i nacionalnosti na društvenim mrežama, a tim povodom juče je reagovao i predsjednik tivatske Opštine Željko Komnenović (Narod Pobjeđuje) koji je poručio da "Opština nećedozvoliti jeftine političlke poene“.

On je u reagovanju dostavljenom medijima pojavu neprimjerenog transparenta indirektno pripisao opozicionoj koaliciji DPS-SDP-SD-LP koja će na predstojećim izborima biti glavni takmac građanskim listama koje trenutno vode Tivat.

"Normalni i pristojni Tivat neće prihvatiti način na koji određeni politički subjekti žele da radikalizuju političku situaciju u gradu uoči predstojećih izbora. Očigledna je namjera, u prvom redu DPS-a i koalicije za spas kriminalne hobotnice koja je vladala gradom 30 godina, da sa klizavog terena budžetskih malverzacija i lošeg upravljanja gradom, pređu na teren koji tako dobro poznaju, barjačenja, izazivanja nacionalne netrpeljivosti i raznih vrsta podmetačina, a takva retorika i princip ne odgovaraju samo tom političkom subjektu“, poručio je Komnenović.

Predsjednik tivatske Optine smatra da "takav pristup ne odgovara običnom građaninu Tivta, koji želi da živi u prosperitetnom turističkom mjestu, sa izuzetnom perspektivom za razvoj i napredak, gradu tradicionalne nacionalne tolerancije“.

"Pozivam sve političke subjekte u susret predstojećoj kampanji, da dobro razmisle da li Tivat zaslužuje ovakav pristup. Živjećemo u gradu i poslije izbora. Kao predsjednik Opštine neću tolerisati ni dozvoliti nikakva ispoljavanja primitivnih nacionalističkih osjećaja koja donose korist jednokratnom političkom cilju, a opštinske službe će u svakoj situaciji reagovati u skladu sa svojim ovlašćenjima“, kazao je Komenović.

Bonus video: