Na doktorskim studijama UCG 139 mjesta

Visina školarine na doktorskim studijama, utvrđena odlukom Upravnog odbora na predlog rektora Vladimira Božovića, smanjena je na 250 eura po semestru

3693 pregleda 2 komentar(a)
Sa sjednice Senata UCG, Foto: UCG
Sa sjednice Senata UCG, Foto: UCG

Senat Univerziteta Crne Gore (UCG) usvojio je predlog kojim se predviđa 139 mjesta za upis na doktorske studije za studijsku 2022/23. godinu.

Na predlog je prethodno dao saglasnost Odbor za doktorske studije. “Odbor je konstatovao da su predlozi organizacionih jedinica, kako i u njihovim obrazloženjima stoji, usklađeni sa kadrovskim, prostornim, materijalnim i drugim resursima fakulteta, iskazanim interesovanjem prethodnih godina, brojem potencijalnih mentora, brojem studenata propisanih licencom, potrebama tržišta rada i obezbjeđivanjem standarda kvaliteta nastave”, saopšteno je poslije sjednice Senata UCG.

Predlog Senata biće dostavljen na dalje razmatranje Upravnom odboru, koji će donijeti odluku o broju studenata za upis na doktorske studije.

Predloženi broj se značajnije ne razlikuje u odnosu na prethodnu godinu, kada su na raspolaganju bila 133 mjesta.

Visina školarine na doktorskim studijama, utvrđena odlukom Upravnog odbora na predlog rektora Vladimira Božovića, smanjena je na 250 eura po semestru.

Bonus video: