premijer u tehničkom manadatu čestitao dan opštine

Abazović: Žabljak pred zadatkom da iznova valorizuje prirodni, kulturni, intelektualni i poljoprivredni potencijal

"Uvjereni smo da će odluka Vlade, da mimo kapitalnog budžeta svim opštinama na sjeveru opredijeli do milion eura za jedan kapitalni projekat, doprinijeti razvoju tog kraja"

3712 pregleda 5 komentar(a)
Abazović, Foto: Luka Zeković
Abazović, Foto: Luka Zeković

Opština koja je ne tako davno predstavljala regionalni centar i nadaleko poznatu bazu planinskog, sportskog, izletničkog i rekreativnog turizma, pred ozbiljnim je zadatkom da iznova valorizuje sav svoj prirodni, kulturni, intelektualni i poljoprivredni potencijal, koji zaslužuje da se mjeri i nadmeće sa prestižnim, referentnim evropskim turističkim centrima.

Tim riječima je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović čestitao Dan opštine Žabljak predsjedniku Opštine Veselinu Vukićeviću, predsjedniku Skupštine opštine Vidoju Tomčiću i svim građankama i građanima durmitorskog kraja, navodi se u saopštenju iz Vlade.

"Održivo ulaganje u sveukupnu infrastrukturu Žabljaka, kapitalne investicije, intenzivnije, plansko pristupanje evropskim fondovima za razvoj, dalji napredak etno turizma, formiranje visokomobilnih malih i srednjih preduzeća, zasnovanih na domicilno porodičnoj manufakturi, pravac je u kom Žabljak treba da se razvija da bi doživio privredni preporod", dodao je Abazović.

Smatra da je "za nama turistički veoma uspješna godina na sjeveru države".

"Planine poput Durmitora sve više postaju tražene na turističkoj mapi, za šta smo sigurni da će Žabljak znati da iskoristi. Uvjereni smo da će odluka Vlade, da mimo kapitalnog budžeta svim opštinama na sjeveru opredijeli do milion eura za jedan kapitalni projekat, doprinijeti razvoju tog kraja. U želji da Žabljak i Crna Gora dožive nesporni ekonomski, prosvjetni, kulturni i sportski prosperitet, još jednom vam čestitam Dan opštine", zaključio je Abazović.