Bečić: Resurse staviti u funkciju popravljanja životnog standarda Nikšićana

"Tome značajno može doprinijeti i status univerzitetskog, kulturnog i sportskog centra, po kojem je prepoznat", kazao je lider Demokrata

2500 pregleda 1 komentar(a)
Bečić, Foto: Luka Zeković
Bečić, Foto: Luka Zeković

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić uputio je čestitku povodom 18. septembra - Dana opštine Nikšić, predsjedniku Opštine Marku Kovačeviću, predsjedniku Skupštine opštine Nemanji Vukoviću i tamošnjem stanovništvu.

"Činjenica da se kolektivno pamćenje grada pod Trebjesom opredijelilo da za svoj praznik uzme upravo dan oslobođenja ubjedljivo svjedoči o vjekovnoj želji za slobodom njegovih građana. Ta želja kroz vrijeme mijenja svoje oblike i načine borbe za njeno ostvarenje, ali njena osnovna supstanca ostaje uvijek nepromijenjena. U današnjem kontekstu, to je borba za oslobođenje svih potencijala i znanja da se oni upotrijebe u korist opšteg dobra svih građana Nikšića i Crne Gore", naveo je Bečić u čestitki.

Kazao je kako je uvjeren da lokalna samouprava ima i znanja i sposobnosti da sve resurse nikšićke opštine stavi u funkciju popravljanja kvaliteta i standarda života njenih sugrađana.

"Tome značajno može doprinijeti i status univerzitetskog, kulturnog i sportskog centra, po kojem je prepoznat. Kao takav, on je permanentni generator novih saznanja i vještina koji mogu služiti razvoju Nikšića u savremenom dobu.

"Na kraju, uz želju da se takvi ciljevi u kontinuitetu ostvaruju, predstavnicima lokalne vlasti i svim građankama i građanima Nikšića, još jednom, najiskrenije čestitam Dan opštine", zaključio je Bečić.

Bonus video: