Pravi je trenutak da uložite novac u nekretnine

Saznajte kako da i vi uložite u nekretnine koje čuvaju vrijednost novca i zarađuju za vas

21368 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Porto Budva
Foto: Porto Budva

Ulaganje u nekretnine spada u jedan od najpopularnijih i najčešćih vidova investiranja, posebno kada se radi o fizičkim licima. Većina nekretnina kupuje se namjenski, radi izdavanja i ostvarivanja dugoročnih, pasivnih prihoda.

Sudeći prema tvrdnjama stručnjaka ovo je i dalje jako isplativ posao, mada je potrebno da budu ispunjeni određeni uslovi. Na prvom mestu je odnos cijene same nekretnine i njenog potencijala da kroz izdavanje ostvari zadovoljavajući prihod.

Nekretnine su oduvek bile unosan biznis, no ipak malo je onih koji su se odlučili da svu svoju ušteđevinu ulože u posao sa nekretninama. Strah je uvijek prisutan kada su ovakvi planovi i investicije u pitanju. Naime, nije lako da novac koji ste godinama štedeli uložite tek tako u neki projekat koji vam obećava mnogo.

Naime, svjesni smo da živimo u eri ekspanzije marketinga i čini se samo što nam još ne prodaju maglu u tegli svojim spretnim marketinškim trikovima.

Važne odluke se svakako ne donose preko noći, ali morate biti svjesni da je bez rizika i spremnosti na rizik nemoguće profitirati.

Nestabilnost se osjeća u vazduhu i gotovo da je zahvatila svaku društvenu, političku, ali i ekonomsku granu.

Nekretnina je ta koja vam može donijeti prihod, ili, u najmanju ruku, povratiti uloženo. Dokaz za to jeste statistika koja pokazuje da su u posjlednjih nekoliko godina cijene nekretnina drastično porasle (u nekim opštinama na primorju čak za 50%) što je uticalo na to da je povrat na uložena sredstva bio i nekoliko puta veći. I pored očekivanja mnogih stručnjaka da će tržište doživjeti određeni pad u prvoj polovini ove godine desilo se nešto sasvim suprotno - potražnja je prevazišla veliku ponudu na tržištu, čime se cijena kvadrata održava veoma visoko.

Nekretnine kao siguran izvor prihoda!

Prema tome, nekretnine su čvrsta valuta koja teško ili skoro nikako ne propada. Kada se dogode ovakve situacije na tržištu i u svijetu, poput ove koju već duže živimo, nekretnine postaju vaš siguran izbor.

Ulaganje novca u nekretnine je unosan biznis, naravno, ako odgovorno odaberete nekretninu u koju ulažete. Naime, one su praktično vaše osiguranje za povrat uloženog novca, tj čuvanje novca i mogućnost dodatne zarade.

Ukoliko investirate kako treba, onda to može da vam obezbijedi bolju budućnost, finansijsku sigurnost za one dane kada ne budete imali aktivna primanja, kao i konforniju budućnost. U isto vrijeme, investicije pomažu i da sačuvate već postojeći novac od gubitka njegove vrednosti.

Vrlo je važno odabrati pravi trenutak za ulaganje sredstava i ono sto ste štedeli pretvoriti u profitabilnu investiciju.

Štednja nije investicija. Oročena štednja u banci može da donese neku minimalnu dobit, dok držanje novca u „slamarici“ ne može čak ni to. Ušteđen novac je fiksna veličina i ne uvećava se. Naime, može da se desi da vremenom i izgubi na vrednosti usljed inflacije i devalvacije novca i sva je prilika da se baš to i dešava u posljednjih par godina u velikom obimu.

Banke nisu više toliko sigurne i mnogi imaju dozu straha od čuvanja novca u istima. Pojedini subjekti imaju bojazan da zarađeni novac čuvaju kod kuće, jer vremena su nestabilna i neizvjesna. S tim u vezi, zato je najbolja opcija da novac uložite u biznis koji će vam čuvati novac, ali vremenom donijeti i još profita. Ulaganje u nekretnine je u ovom slučaju savršena opcija, ali ne bilo kakve nekretnine, već one koje će vam već sljedeće godine donijeti značajan benefit.

Upravo takve nekretnine trenutno se grade u kraljici Jadrana - Budvi.

Za vas smo pronašli nekretnine koje su savremene, luksuzne, profitabilne, a ipak ekonomične za ulaganje.

Klijenti koji su već kupili svoje nekretnine u kompleksu Porto Budva su i više nego zadovoljni.

Zato smo odlučili da se od njih raspitamo o ovoj investiciji u nekretnine o kojoj se već mjesecima priča u Crnoj Gori, a i šire.

Naime, Porto Budva stanovi i poslovni prostori nalaze se u najvećem kompleksu u centru Budve, obšte površine 45.000 m², na prvoj liniji do mora. I već to znači da će posjećenost ovakve investicije, odnosno turističkog projekta biti ogromna zbog same lokacije. Ukoliko tome dodamo da je u pitanju jedan veoma luksuzan, savremeni kompleks koji u svom planu ima i moderan biznis-poslovni centar, spa centar, kazino, šoping mall i brojne restorane i kafiće, jasno je da ovo nije samo jedan običan projekat u turističkom mjestu.

Najveći problem kod nekretnina u turističkim zonama jeste sezonski rad. Naš sagovornik je takođe imao ovaj problem na umu kada je razmišljao o kupovini nekretnine u Porto Budva kompleksu.

Ipak, kako nam je rekao, investitori projekta su mu predočili sve prednosti i njihov plan funkcionisanja čitavog kompleksa.

Činjenica je da se malo ulagalo i uopšte razmišljalo o vansezonskom profitu nekretnina u Budvi.

Ovaj zadovoljni klijent rekao nam je da mu se prije svega najviše dopao koncept izdavanja i to što firma investitor preuzima sve obaveze vezane za upravljanje kompleksom, opremanje jedinica, održavanje, izdavanje i preprodajom prema potrebama vlasnike stanova i poslovnih prostora.Takođe ovo je jedinstven kompleks po lokaciji, samom dizajnu, praktičnosti i eleganciji.

Zatim ga je plan za vansezonsku zaradu na izdavanju kupljene nekretnine uverio da je ovo prava investicija za njegove potrebe. Naime, kongresna sala, spa centar i brojni drugi elementi koji čine Porto Budva drugačijim projektom od drugih, do sada viđenih na primorju su kupili njegovo povjerenje u čitavu priču.

Znamo da su poslovni sastanci, poslovna putovanja i team building događaji postali glavni aduti ozbiljnih kompanija. S tim u vezi, investitori projekta Porto Budva razgovarali su sa stručnjacima koji su potvrdili da će se ovaj trend održati i uvećati u narednom periodu.

Zbog toga priča o životu Porto Budva kompleksa čak i tokom zime ima sigurnu perspektivu. Menadžment i ljubaznost zaposlenih u kompaniji Alart Centar Budva koja stoji iza ovog projekta, takođe su prednosti koje je naš sagovornik rado naglasio.

Čak iako niste državljani Crne Gore, sve oko potrebne papirologije, procedura i kupovine nekretnine kompanija može završiti u vaše ime veoma brzo i lako.

Cijene su takođe značajan faktor, i kako kaže ovaj zadovoljni klijent možda i odlučujući faktor pri odabiru nekretnine u ovom kompleksu.

Cijene su niže do čak 50 % u odnosu na već izgrađene objekte na istoj lokaciji.

„Ono što mi se zaista dopalo, iako mi je priznajem stvaralo dozu straha jeste što sam tako luksuznu i modernu nekretninu sa mnogo potencijala, mogao da kupim po cijeni neke recimo nekretnine starije gradnje na periferiji Budve. Ovo je zaista bila ponuda koju nisam mogao da odbijem i nisam zažalio ni na trenutak. Cijeli proces oko kupovine i dogovora i plana za dalje poslovanje sa kupljenom nekretninom olakšali su mi i zaista pojednostavili predstavnici kompanije, odnosno sam investitor projekta. Zaista sam presrećan što sam se nakon mnogo dilema odlučio da novac uložim u Porto Budva nekretnine. Planiram da kupim još neku nekretninu i tako obezbijedim budućnost svoje porodice. Šta da vam kažem, mirno spavam jer znam da sam pametno i profitabilno uložio svoj mukom zarađeni novac. Preporučio bih vam saradnju sa ovim divnim ljudima, pa ko zna, možda nekad budemo najbolje komšije.ˮ

Klijent koji sada posjeduje dve nekretnine u kompleksu Porto Budva!

Posle ovakvih riječi, prosto je suvišno reći išta više osim da kontaktirate Porto Budva sektor prodaje na telefon +38268132995 i obratite im se već danas, možda baš vi budete naš sledeći sagovornik i zadovoljni kupac nekretnine na moru! Srećno!