Abazović: U Nikšiću stasavaju nove generacije koje baštine građanske i evropske vrijednosti

"Perspektiva privrednog razvoja Nikšića i Crne Gore jeste u afirmaciji i snaženju srednjeg i malog preduzetništva", kazao je Abazović

5917 pregleda 16 komentar(a)
Abazović, Foto: Boris Pejović
Abazović, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović čestitao je 18. septembar - Dan opštine Nikšić, predsjedniku Opštine Marku Kovačeviću, predsjedniku Skupštine opštine Nemanji Vukoviću, odbornicama i odbornicima, građankama i građanima Nikšića.

"Nekada industrijski gigant Crne Gore i regiona, u vremenu tranzicije, doživio je privredno preoblikovanje i transformaciju tokom kojih, ne možemo reći da su i izbliza domaćinski korišćeni svi resursi - humani, agrarni, rudni, hidro, vjetro i turistički, koje posjeduje najveća opština u našoj državi. Uz podršku privrednog oslonca kakav je Elektroprivreda, ali i uz upliv novih investitora, perspektiva privrednog razvoja Nikšića i Crne Gore, jeste u afirmaciji i snaženju srednjeg i malog preduzetništva, kako bi znanja, vještine i iskustva koja su decenijama sticana u već bivšim pogonima, doživjela novu valorizaciju, a građanima Nikšića bila pružena adekvatna razvojna šansa.

"Vlada Crne Gore, odgovorno se odnoseći prema jednom od nosećih stubova u profilaciji moderne istorije ovog grada, nakon više neuspjelih pokušaja prethodnih administracija, zalaže se da obezbijedi pošteno i trajno održivo investiciono rješenje za Željezaru i njene radnike, trudeći se da damo zdrav i konstruktivan doprinos rješavanju ovog pitanja. Stoga, podstičemo napore Elektoprivrede Crne Gore kako bi zaokružila pregovore u vezi sa preuzimanjem fabrike i otvaranjem novih radnih mjesta u korist Nikšića i Crne Gore.

"U prethodnim godinama, grad čelika, piva i rokenrola, napravio je iskorake u pravcu razvoja festivalskog turizma, po kojem je Nikšić sve više prepoznat na regionalnoj muzičkoj sceni.

"Uvjeren sam da u Gradu pod Trebjesom, koji su decenijama unazad proslavili sportisti, pjesnici, muzičari, filmski stvaraoci i glumci, slikari i vajari, danas stasavaju nove generacije koje, svjesne univerzalnosti kulture i tradicije svog kraja, baštine građanske i evropske vrijednosti multietničke Crne Gore, po kojima je Nikšić oduvijek bio prepoznat", naveo je Abazović u čestitki.

Bonus video: