Đukanović čestitao Dan opštine Nikšić: Praznik koji determiniše vrijednosti slobode

"Uvjeren sam da će lokalna samouprava znati da iskoristi dosadašnja dobra iskustva i dati značajan doprinos daljem ekonomskom i društvenom razvoju Nikšića"

5686 pregleda 23 komentar(a)
Đukanović, Foto: Boris Pejović
Đukanović, Foto: Boris Pejović

Današnji praznik determiniše vrijednosti slobode koja je građanska matrica crnogorskog društva, posebno prepoznata u gradu čije su šćeri i sinovi nesebično na oltar njenog vjekovnog očuvanja prinosili svoje živote.

Tim riječima predsjednik Crne Gore Milo Đukanović čestitao je Dan opštine Nikšić građankama i građanima ovog grada, kao i odbornicima i predsjednicima Skupštine i Opštine, navodi se u saopštenju iz Službe za informisanje Predsjednika Crne Gore.

"Nikšić je grad koji je uvijek baštinio svevremene vrijednosti građanskog društva, čuvao ih i dijelio sa drugima, valorizujući na taj način bogatstvo različitosti koje krasi Crnu Goru", dodao je Đukanović.

Navodi da budućnost Nikšića treba da bude utemeljena na odgovornom društvenom ponašanju.

"Posvećenosti vrhunskim rezultatima, prožeta pravičnošću, solidarnošću, tolerancijom i brigom prema svakom građaninu. Vođeni principima demokratije, moramo nastaviti graditi društvo jednakih šansi, doprinoseći evropskoj perspektivi savremene Crne Gore. To su temelji na kojima smo i postigli sve uspjehe, obnovili nezavisnot, učlanili se u NATO, postali najnapredniji kandidat za ulazak u porodicu evropskih naroda i razvili održiv sistem ekonomskih i demokratskih institucija", kaže Đukanović.

Zaključio je da je uvjeren da će lokalna samouprava znati da iskoristi dosadašnja dobra iskustva i dati značajan doprinos daljem ekonomskom i društvenom razvoju Nikšića.

"Još jednom vam čestitam praznik i upućujem srdačne pozdrave", naveo je Đukanović.