Đurović: Nikšić će se vratiti na staze stare slave

"Posebno je važno privlačenje stranih investicija i otvaranje novih radnih mjesta da bi se obezbijedili kvalitetniji uslovi života za cjelokupno stanovništvo Nikšića", kazala je predsjednica Skupštine

2949 pregleda 9 komentar(a)
Đurović, Foto: Skupstina.me
Đurović, Foto: Skupstina.me

Predsjednica Skupštine Danijela Đurović uputila je čestitku povodom 18. septembra - Dana opštine Nikšić, predsjedniku Opštine Marku Kovačeviću, predsjedniku Skupštine opštine Nemanji Vukoviću, odbornicima i svim građankama i građanima tog grada.

"Grad pod Trebjesom oduvijek je bio simbol borbe za slobodu, što je naročito došlo do izražaja tokom Drugog svjetskog rata u kome Nikšićanke i Nikšićani nisu žalili živote za očuvanje domovine.

"Ponosni Nikšić je grad vrijednih preduzetnika i umjetnika, kao i jedan od univerzitetskih, sportskih i kulturnih centara države. Uvjerena sam da će ova opština u narednom periodu uspjeti da se vrati na staze stare slave i da osnaži svoju ulogu u svekupnom razvoju Crne Gore", navela je Đurović u čestitki.

Da bi se to ostvarilo, kako je kazala, neophodna je adekvatna saradnja i sinergija lokalne samouprave i države, kako bi se nastavili započeti i pokrenuli novi projekti, sa ciljem što bolje valorizacije prirodnih i turističkih potencijala kojima Nikšić raspolaže.

"U tom smislu, posebno je važno privlačenje stranih investicija i otvaranje novih radnih mjesta da bi se obezbijedili kvalitetniji uslovi života za cjelokupno stanovništvo Nikšića. To se naročito odnosi na mlade ljude kojima moramo stvoriti mogućnosti da ostanu u svom zavičaju i da u njemu grade temelje za svjetliju budućnost“, zaključila je predsjednica Skupštine.