"Brojni Nikšićani nijesu zaboravili da je ovo Dan oslobođenja od fažizma"

Manifestaciju je otvorio predsjednik UBNOR-a i antifašista Nikšića Slobodan Bato Mirjačić, dok je o 18. septembru govorio mr Ivan Tepavčević

4676 pregleda 3 komentar(a)
Sa događaja, Foto: UBNOR
Sa događaja, Foto: UBNOR

Udruženje boraca narodnooslobodilaćkog rata (UBNOR) i antifašisti Nikšića kod Spomenika pod Trebjesom organizovali su svečano obilježavanje 18. septembra, Dana oslobođenja Nikšića.

"Oni koji su najviše pozvani da to urade ovaj dan obilježavaju samo kao Dan opštine Nikšić. Brojni Nikšićani nijesu zaboravili da je ovo Dan oslobođenja od fažizma i to su potvrdili masovnim dolaskom kod spomenika strijeljanim rodoljubima pod Trebjesom", piše u saopštenju nikšićkog UBNOR-a.

Manifestaciju je otvorio predsjednik UBNOR-a i antifašista Nikšića Slobodan Bato Mirjačić, dok je o 18. septembru govorio mr Ivan Tepavčević.

U programu su učestvovale Lucija Perović i Anastasija Šurbatović, koje su govorile stihove poznatog nikšićkog kantautora Marinka Pavićevića o Ljubu Čupiću i Joki Baletić, a Lucija Perović je pročitala i oproštajno pismo roditeljima revolucionara Ratka Žarića napisano u zatvoru neposredno pred strijeljanje. Program je vodio glumac Miro Nikolić koji je govorio pjesmu Mirka Banjevića "Majka na Bitovnji", posvećenu majci Mari Radulović čija su sva četiri sina poginula u NOB-u.

Predstavnici UBNOR-a su prije početka manifestacije položili cvijeće ispred spomenika.

Bonus video: