Uručene nagrade najboljim nikšićkim studentima

Kako je kazao predsjednik žirija, prof. dr Drago Perović, nagradu su zaslužili svi prijavljeni kandidati, njih šestoro, pa su predložili predsjedniku Opštine, Marku Kovačeviću, što je on i prihvatio, da ove godine nagrade šest, umjesto pet studenata, kako je predviđeno

4561 pregleda 2 komentar(a)
Sa uručenja nagrada, Foto: Svetlana Mandić
Sa uručenja nagrada, Foto: Svetlana Mandić

Na svečanoj sjednici Skupštine opštine (SO) Nikšić uručene su nagrade najboljim studentima.

Kako je kazao predsjednik žirija, prof. dr Drago Perović, nagradu su zaslužili svi prijavljeni kandidati, njih šestoro, pa su predložili predsjedniku Opštine, Marku Kovačeviću, što je on i prihvatio, da ove godine nagrade šest, umjesto pet studenata, kako je predviđeno.

"Riječ je o šest naših istaknutih sugrađana koji su po svom naučnom opredjeljenju, steknutom znanju, već ostvarenim rezultatima, a prije svega svojom mladošću i zrelošću koja plijeni zaslužili svi zajedno da se ponosimo sa njima", kazao je Perović i dodao da je odluka žirija bila jednoglasna.

Nagrađeni su Vukašin Stojanović, diplomirani student Medicinskog fakulteta u Podgorici (9,97), Maša Čolaković, diplomirana studentkinja Hemijskog fakulteta, u Beogradu, studijski program biohemija, (9,91), Pavle Vulanović, diplomirani student fakulteta u Abu Dabiju, studijski program fizika i matematika, (9,74), Sara Tasovac, diplomirana studentkinja Akademije umetnosti u Novom Sadu (9,69), Miodrag Manojlović (9,58) i Željko Mijušković (9,50), diplomirani studenti Arhitektonskog fakulteta u Beogradu.

"Privilegija je kada za svoj višegodišnji trud i posvećenost dobijete priznanje. Ta privilegija je posebna, ako ne i najveća, ako je od svog rodnog grada. Znati da je naš trud u toku studija prepoznat i nagrađen pruža neizmjernu satisfakciju. Iako ova nagrada nije jedina, ona će uvijek biti srcu najdraža i zauzimati posebno mjesto jer dolazi iz rodnog Nikšića", kazao je u ime dobitnika studentske nagrade Vukašin Stojanović i obećao da će se potruditi da radnim angažmanima opravdaju dobijeno priznanje.

Nagrade je uručio predsjednik opštine Nikšić, Marko Kovačević.

Bonus video: