Mještanima Barica koncesionar blokirao put do kuća u znak revanšizma

Mještani su, kako tvrde, više dana upozoravali vozače da im neće dozvoliti da dođu do lagera, dok se ne popravi put, i dok neko iz uprave ŠIK “Lim” ne dođe da razgovara sa mještanima

7497 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Jadranka Ćetković
Foto: Jadranka Ćetković

Umjesto da se riješi problem puta u bjelopoljskom selu Barice koji je uništen, nakon što su mještani od srijede blokirali prolazak koncesionarima, vozači ŠIK “Lim” ponovo su danas, u znak revanšizma, blokirali isti put za prolazak mještanima do svojih kuća.

Vozači su kamionom prikoličarem i jednim putničkim vozilom potpuno blokiralu put u zaseoku Prošćenske Žari, koje jednim dijelom pripadaju mojkovačkoj opštini.

Mještani su, kako tvrde, više dana upozoravali vozače da im neće dozvoliti da dođu do lagera, dok se ne popravi put, i dok neko iz uprave ŠIK “Lim” ne dođe da razgovara sa mještanima.

Bogoslav Zejak iz Barica je kazao da su od vozača saznali da im je direktorica ŠIK “Lim” Gorica Dubak naredila da idu da tovare građu i da se ne pomjeraju sa puta.

Blokada u Baricama
foto: Jadrankla Ćetković

“Mi smo tražili vozačima da se pomjere na prvo proširenje kako bi omogućili prolazak vozilima, što su oni odbili, jer kako su nam saopštili od šefice ne smiju da se vrate nazad. Mi ovdje danonoćno stražarimo i nećemo dozvoliti da nam dalje uništavaju put. Bojimo se da će ovakvim ponašanjem ŠIK “Lim” doći do neželjenih posljedica, jer su mještani na izmaku volje i snage", rekao je.

Direktorica ŠIK “Lim” Gorica Dubak je "Vijestima" objasnila da je vozaču kazala da prođe do njihovog lagera, koji se nalazi na 800 metara od tog mjesta i da tamo parkira kamion, jer na mjestu gdje je zaustavljen nema državnog vlasništva, osim spornog puta.

“Okolo su sve privatna imanja, na koja ne smijemo da parkiramo kamion, kako ne bi nastali novi problem”, kazala je Dubak.

Bonus video: