Mađarska donirala Crnoj Gori 11.700 vakcina protiv kovida

Ministar Šćekić istakao da je, kao i mnogo puta do sada, Mađarska pokazala visok stepen solidarnosti prema crnogorskim građanima

3522 pregleda 16 komentar(a)
Šćekić i Neđeši, Foto: Ministarstvo zdravlja
Šćekić i Neđeši, Foto: Ministarstvo zdravlja

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić primio je danas, u ime Vlade, donaciju Mađarske od 11.700 Fajzer vakcina protiv Kovida-19. Donaciju je Šćekiću uručio mađarski ambasador Jožef Neđeši.

Šćekić je istakao da je, kao i mnogo puta do sada, Mađarska pokazala visok stepen solidarnosti prema crnogorskim građanima.

„Današnja donacija još jednom je potvrdila tradicionalno prijateljske i kvalitetne odnose dvije države. Želim da se zahvalim Mađarskoj, kao i svim njenim građanima, Vladi i posebno mađarskom ambasadoru u Crnoj Gori gospodinu Jožefu Neđešiju“, kazao je Šćekić, kako je saopšteno iz Ministarstva zdravlja.

Šćekić donacija
foto: Ministarstvo zdravlja

On je podsjetio da je Mađarska u više navrata vrijednim donacijama pomogla Crnoj Gori u borbi protiv pandemije izazvane koronavirusom.

„Pomoć, kada nam je bila prijeko potrebna u medicinskoj zaštitnoj opremi, PCR testovima i vakcinama, bila nam je od neprocjenjivog značaja u vrijeme pandemije“, poručio je ministar.

Ambasador Neđeši kazao je da Vlada Mađarske stoji na raspolaganju Crnoj Gori i za nastavak svakog vida podrške i pomoći, kad god se za to ukaže potreba, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: