Stanje devetogodišnjeg Ivana Pantića se pogoršalo

Ivana su doktori danas zadržali u Dječjoj bolnici

136414 pregleda 33 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Kada je krajem jula na klinici u Turskoj operisan devetogodišnji Ivan Pantić iz Danilovgrada, njegovi roditelji su odahnuli.

Mislili su da je Ivanovim mukama došao kraj i da će mirno sačekati kontrolu. Nažalost, stanje se pogoršalo i ljekari iz Turske kada su vidjeli snimke Ivanovih epileptičnih napada , a njih u toku dana ima preko 30, poručili su roditeljima da Ivana hitno dovedu u Istanbul.

Ivana su doktori danas zadržali u Dječjoj bolnici.

Kako su kazali iz grupe "Ana Đoković in memoriam" doktori koji ga vode, kada su vidjeli njegove konstantne epi napade odlučili su da bude u bolnici dok ne završe konzilijum da Ivan krene za Tursku.

"Neurolog koji ga vodi rekao je da ima najgori vid epilepsije. Sjutra će mu raditi dodatne pretrage, a nama ostaje da mu budemo podrška, damo pozitivnu energiju i snagu da izgura sve ovo što mu predstoji. Za dva mjeseca imao je dvije jako teške operacije. Izguraće i ovo i nadamo se doći iz Turske mnogo bolji", poručila je Zorica Blagojević iz pomenute humanitarne grupe.

Dok njegovi roditelji završavaju papire kako bi za Tursku otišli preko Fonda, kao i prošlog puta, pokušavaju da prikupe novac kako bi Ivan na klinici ostao što duže i kako bi oni mogli sebi da obezbijede smještaj.

Prošlog puta to su uspjeli zahvaljujući ljudima dobre volje, pa se nadaju da će tako biti i sada.

Ivan od rođenja ima urođeni deformitet stopala (pes ekinovarus) i operisan je sa osam mjeseci. Sa početkom škole počeli su i novi problemi – na mozgu su mu nađena oštećenja i dijagnostifikovana mu je epilepsija, deformitet grudnog koša i fontanele, da bi ubrzo nakon toga otkrili i urođenu anomaliju crijeva, nakon čega je uslijedila operacija.

“Ivan od rođenja ide od doktora do doktora, od Podgorice do Beograda. Liječen je u Turskoj dva mjeseca gdje su mu uradili dvije teške operacije – ugrađen mu je pejsmeker na mozgu i operisana crijeva. Uprkos tome što nas je Fond poslao, mi ne bi mogli tamo ostati dva mjeseca da nije bilo dobrih ljudi koji su donirali novac za naše troškove. Nažalost, stanje se pogoršalo. Doktori su kad su vidjeli snimke Ivanovih napada tražili da ga dovedemo nazad jer nešto nije u redu“, kazala je Ivanova majka, Marija.

Ivanovi roditelji nijesu zaposleni, otac radi fizičke poslove za dnevnicu, žive u privatnom smještaju, a Ivan ima i sestru koja je deveti razred osnovne škole.

Kada su ljetos otišli za Tursku, uzeli su kredit od banke i zahvaljajući tom novcu i sredstvima koja su prikupljena putem donacija uspjeli su da ostanu dva mjeseca. Ivana prate neurolog, nefrolog, gastroenterolog, psihijatar, psiholog, endokrinolog, alergolog...

Grupa "Ana Đoković in memoriam", prepoznata po humanitarnim licitacijama, pokrenula je licitacije za Ivana, kako bi prikupili sredstva za troškove.

“Hvala svima na svakoj donaciji jer bez njih ne bi mogli ništa. Apelujem na sve dobre ljude koji su u mogućnosti da nam pomognu da povedemo našeg Ivana na dodatno ispitavanje i liječenje, jer je situacija veoma alarmantna“, apelovala je Ivanova majka.

Svi koji mogu i žele da pomognu devetogodšnjem Ivanu, mogu to da urade uplatom sredstava na žiro račun njegove majke Marije: 510-1503988217951-15.

Bonus video: