Đurašković se sastao sa De Mosijem: Priprema za potpisivanje Sporazuma o bratimljenju Cetinja i Sijene

"Sijena je kroz istoriju bila grad-država sa velikom tradicijom. Grad posebno vodi računa sa kojim gradovima sklapa pobratimstva. Saradnju sa Cetinjem prihvatio sam sa posebnim poštovanjem", istakao je gradonačelnik Sijene Luiđi De Mosi

4163 pregleda 1 komentar(a)
Detalj tokom posjete delegacije Prijestonice Cetinje Sijeni, Foto: Prijestonica Cetinje
Detalj tokom posjete delegacije Prijestonice Cetinje Sijeni, Foto: Prijestonica Cetinje

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković sastao se danas u Sijeni sa Luiđijem De Mosijem, gradonačelnikom Sijene, sa ciljem uspostavljanja saradnje i priprema za potpisivanje Sporazuma o bratimljenju dva grada, saopšteno je iz Prijestonice Cetinje.

U saopštenju se dodaje da je De Mosi iskazao posebno poštovanje prema Cetinju i Crnoj Gori, izrazivši spremnost za saradnju u oblastima turizma, kulture i obrazovanja.

"Sijena je kroz istoriju bila grad-država sa velikom tradicijom. Grad posebno vodi računa sa kojim gradovima sklapa pobratimstva. Saradnju sa Cetinjem prihvatio sam sa posebnim poštovanjem", istakao je De Mosi.

Đurašković je rekao da se zahvaljuje na prijemu i prilici da Cetinje i Sijena razviju saradnju i potpišu Sporazum o bratimljenju koji će doprinijeti kreiranju zajedničkih projekata i interesovanju privrednika iz regije Toskana za ulaganje u Cetinje i Crnu Goru.

"Sijena je grad koji ima veliki istorijski, kulturni i obrazovni značaj i grad koji je proglašen za drugi po kvalitetu života u Italiji, stoga smo posebno počastvovani ukazanom prilikom da sa takvim gradom sklopimo Sporazum o bratimljenju”, istakao je Đurašković.

Iz Prijestonice Cetinje su kazali da se Đurašković "posebno zahvalio ambasadorki Crne Gore u Italiji Mileni Šofranac Ljubojević, počasnom konzulu Crne Gore Alesandru Đanantiju i direktoru Udruženja italijanskih preduzetnika Crne Gore Marku Boškoviću na organizaciji posjete i inicijativi za bratimljenje dva grada od posebnog značaja za Crnu Goru i Italiju".

"Gradonačelnik Sijene Luiđi De Mosi će do kraja godine posjetiti Cetinje kada će biti potpisan Sporazum o bratimljenju dva grada", piše u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali i ambasadorka Crne Gore u Republici Italiji Milena Šofranac Ljubojević, počasni konzul Crne Gore Alesandro Đananti, šefica Kancelarije za protokol i međunarodnu saradnju Prijestonice Cetinje Ivana Jovićević i direktor Udruženja italijanskih preduzetnika Crne Gore Marko Bošković.

Bonus video: