gradonačelnik novog sada i predsjednik opštine budva razmijenili iskustva

Vučević: Dajem bezrezervnu podršku Budvi i Boki da dobiju status Evropske prijestonice kulture

"Najveći benefit je to što se sve mijenja, to je pobjeda cijele zajednice. Vjerujem da će Milo Božović, moj prijatelj, pripremiti Budvu. Mi smo uspjeli da privučemo sredstva u iznosu od 70 miliona eura koje smo uložili u grad kako bi bio pripremljen"

11346 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Vuk Lajović
Foto: Vuk Lajović

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević poručio je da će dati bezrezervnu podršku Budvi i Boki da dobiju status Evropske prijestonice kulture 2028.

On je sa svojim timom danas bio gost grafonačelnika Budve Mila Božovića.

Imajući u vidu da je grad Novi Sad ove godine Evropska prijestonica kulture , Vučević i Božović su razmijenili iskustva.

Božović će podnijeti kandidaturu da Budva 2028. postane Evropska prijestonica kulture.

“Moja prva posjeta kada sam izabran za gradonačelnika 2012. bila je Budvi. Novi Sad pruža bezrezervnu podršku Budvi i Boki za Evropsku prijestonicu kulture 2028. Ovo je značajan projekat. Evropska prijestonica kulture mnogim građanima djeluje imaginirano, u a stvari postajete vidljiviji, pravi se bolji ambijent . Najveći benefit je to što se sve mijenja, to je pobjeda cijele zajednice. Vjerujem da će Milo Božović, moj prijatelj, pripremiti Budvu. Mi smo uspjeli da privučemo sredstva u iznosu od 70 miliona eura koje smo uložili u grad kako bi bio pripremljen. I ovom posjetom ne samo da dajemo podršku Budvi i Boki, dajem i bezrezervnu podršku mome prijetelju Milu Božoviću da u naredne četiri gidine vodi grad na boljitak svih. Uvjeren sam da je Božović čovjek koji će sa svojim timom Budvi donijeti napredak. Naši najbolji lljudi će biti uključeni da vam pomognemo u fazi pripreme da i Budva postane EPK. Možete na našu bratsku i orijateljsku podršku. Računajte na nas”, kazao je Vučević.

Božović je kazao da je Vučević više pita pokazao da je prijatelj Budve i njega lično.

“Bez podrške Miloša Vučevića i njegovog tima, iskustva koje su nam prenijeli, pitanje da li bi se uopšte upustili u projekat i ušli u priču da se kandidujemo“, kazao je Božović.