Božović: Pokrenuću inicijativu da se Citadela vrati u vlasništvo Opštine Budva

Citadela je prije tri decenije prešla u privatno vlasništvo, a više od deceniju i po na njoj se ne održavaju ni programi festivala Grad teatar

10515 pregleda 14 komentar(a)
Božović, Foto: Vuk Lajović
Božović, Foto: Vuk Lajović

Predsjednik Opštine Budva Milo Božović kazao je da će pokrenuti inicijativu da se starogradska tvrđava Citadela vrati u vlasništvo Opštine Budva.

"Pokrenuću inicijativu da se započnu pregovori sa vlasnicima Citadele o načinima na koji bi se ova srednjovjekovna tvrđava vratila u vlasništvo Opštine Budva", kazao je Božović nakon što je sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem i predsjednikom Opštine Nikšić Markom Kovačevićem obišao tvrđavu.

Citadela je prije tri decenije prešla u privatno vlasništvo, a više od deceniju i po na njoj se ne održavaju ni programi festivala Grad teatar.

Ranije opštinske vlasti su pokušavale da postignu dogovor, ali do toga nije nikada došlo.

"Ako u početku nije moguće da Opština postane vlasnik, spremni smo da se napravi neki aranžman sa vlasnicima Citadele da vratimo neka najznačajnija kulturna dešavanja, prije svega programa "Grad teatra". To je značajno za Opštinu Budva, jer Citadela je nešto što je važno Budvanima", kazao je Božović.

Podsjetio je da je Opština pokrenula inivijativu i uputila pismo namjere Javnom preduzeću za uoravljanje morskim dobrom da se oronula zgrada Jugoslovenskog rječnog brodarstva ponovo vrati u državno vladništvo.

Bonus video: