"NASTAVAK PLAGIJATORSKE PRAKSE"

DPS: Projekat City kvarta borba za interes krupnog kapitala u GP URA

Javnosti je odavno poznato, smatraju u Klubu odbornika DPS u Skupštini Glavnog grada, da kampanje GP URA imaju jedan cilj, a to je da osiguraju građevinskom lobiju u svojim redovima prednost kako bi imali monopol nad gradnjom
109 pregleda 9 komentar(a)
DPS logo
DPS logo
Ažurirano: 02.10.2017. 14:22h

U posljednjem planu Građanskog pokreta URA za City kvart iz GP URA nastavljaju plagijatorsku praksu, uz to preuzimajući ingerencije Vlade, više ministarstava i lokalne uprave, kazali su iz Kluba odbornika Demokratske partije socijalista u Skupštini Glavnog grada.

"I pored najbolje volje da u navodnom planu minornog pokreta URA za City kvart nađemo šta to oni predlažu, to nam nikako ne polazi za rukom, osim ako se ne odnosi na prepisivanje škole, vrtića, doma zdravlja, iz postojećeg Detaljnog urbanističkog plana za ovaj dio. URA naravno nastavlja plagijatorsku praksu, uz to preuzimajući ingerencije Vlade, više ministarstava, lokalne uprave. Javnost posebno zabavlja kad u URA pominju „interes građevinskih kompanija, maksimiziranje profita i niski kvalitet gradnje“, jer je to upravo i prva asocijacija građana na pomen političkog pokreta URA," istakli su iz DPS-a.

Građanski pokret URA je, shodno jučerašnjoj najavi, danas predstavio svoj “Plan za City kvart“. Plan nosi naziv „Za City kvart u kome se ne stanuje, već zaista živi!“

Javnosti je odavno poznato, smatraju u DPS-u, da kampanje GP URA imaju jedan cilj, a to je da osiguraju građevinskom lobiju u svojim redovima prednost kako bi imali monopol nad gradnjom.

"Da je napad najbolja odbrana potvrđuje i tvrdnja URA o „investitorskom urbanizmu“, valjda ubijeđeni da je narod doživio kolektivnu amneziju i zaboravio da je prva odluka predstavnika URA u Vladi izbornog povjerenja bila da se ruše tuđi kako bi se omogućio pogled iz hotela URA-inih hotelijera. Takvu lokalnu upravu žele u URA, a koliko im to polazi za rukom pokazuje i činjenica da im je posljednji izborni uspjeh spao na pola mandata u Herceg Novom. U Podgorici se ne mogu nadati ni toj polovini, jer je potpuno providna njihova borba za interes krupnog kapitala u svojim redovima, koji su prošli sve oblike političkog udruživanja, ali i važnih državnih funkcija, samo zarad sopstvene koristi. Jer javnost je više nego svjesna da iz URA jedno rade, drugo misle a treće pričaju, i odlično vidi ko betonira i grad i primorje," zaključuju iz Kluba odbornika DPS u Skupštini Glavnog grada.

Preporučujemo za Vas