Kraj blokada u Baricama

"Obaveza koncesionara je da naspe i uvalja put koji će koristiti za izvoz građe... prije nego što počne s radovima, kao i da popravi eventualnu štetu koja bi nastala prilikom izvoza sirovine"

5056 pregleda 1 komentar(a)
Kamioni koncesionara zaustavili saobraćaj, Foto: Privatna arhiva
Kamioni koncesionara zaustavili saobraćaj, Foto: Privatna arhiva

Poslije višednevne blokade makadamskog puta u mjestu Barice, koji je korišćenjem teških mašina za lagerovanje i odvoz građe doveden u stanje neprohodnosti za mala vozila, koncesionar ŠIK “Lim” je ispunio zahtjev mještana i pismeno se obavezao da popravi i izvalja put.

Predviđeno je da radovi počnu čim vremenske prilike dozvole.

Predstavnici ŠIK “Lim” sastali su se u mjestu Barice s mještanima koji su proteklih dana blokirali put u tom bjelopoljskom selu, koji je u katastrofalnom stanju.

Mještani su od prošle srijede blokirali kamione koncesionara, čiji vozači su u tri navrata blokirali prolazak putničkim vozilima, što je izazvalo ogorčenje mještana.

Bogoslav Zejak iz Barica je kazao da su mještani zadovoljni dogovorom koji su postigli s koncesionarom, tim prije što se pismeno obavezao da ispoštuje obaveze.

Sastanku s mještanima su prisustvovali članovi komisije Uprave za gazdovanje šumama i lovištima Crne Gore - Fetić Samir i Zoran Šestović, direktorica ŠIK “LIM” Gorica Dubak, te vlasnik kompanije Predrag Kljajević.

”Obaveza koncesionara je da naspe i uvalja put koji će koristiti za izvoz građe... prije nego što počne s radovima, kao i da popravi eventualnu štetu koja bi nastala prilikom izvoza sirovine”, kazala je za “Vijesti” Gorica Dubak, dodajući da su obaveze mještana da omoguće nesmetan rad koncesionaru i da mu ne stvaraju prepreke prilikom izvoza sirovine.

Ako mještani, naglasila je ona, ispoštuju svoj dio dogovora, koncesionar neće pokretati privatne tužbe protiv njih, zbog blokade puta.

Baričani su ranije tražili da koncesionar popravi put jer zbog oštećenja ne mogu da dođu do svojih kuća. Oni su više puta upozoravali da im neće dozvoliti da dođu do lagera dok se ne popravi put i dok neko iz uprave ŠIK “Lim” ne dođe da razgovara s njima. J. Ć.

Obaveza koncesionara je da naspe i uvalja put koji će koristiti za izvoz građe... prije nego što počne s radovima, kao i da popravi eventualnu štetu koja bi nastala prilikom izvoza sirovine

Bonus video: