Vuković: Zmaj Jovin bulevar kapitalna investicija, pokazali smo odgovoran odnos prema građanima

"Na ovaj način, ne samo što rješavamo problem loše saobraćajne povezanosti Starog aerodroma, odnosno povezanosti sa ostatkom grada, već i problem tretmana atmosferskih voda", kazao je gradonačelnik Podgorice

7945 pregleda 44 komentar(a)
Foto: PG Biro
Foto: PG Biro

Zmaj Jovin bulevar na Starom aerodromu u Podgorici je kapitalna investicija iz oblasti putne infrastrukture, kazao je gradonačelnik Ivan Vuković.

On je sa saradnicima obišao završene radove na izgradnji te saobraćajnice, a u pitanju je projekat vrijedan 1,6 miliona eura.

"Saobraćajnica potpuno nova, sa novom infrastrukturom kako pod zemljom, tako i iznad zemlje, duga 650 metara. Važnije od toga, jedan potpuno novi kvalitet života za ljude koji žive u ovom dijelu grada, a njih je kao što znamo dvadesetak hiljada. Na ovaj način, ne samo što rješavamo problem loše saobraćajne povezanosti Starog aerodroma, odnosno povezanosti sa ostatkom grada, već i problem tretmana atmosferskih voda", kazao je Vuković.

Zmaj Jovin bulevar
foto: PG Biro

Rekao je da je izgradnju pomenute saobraćajnice pratio niz problema, "u prvom redu krajnje nedobronamjeran, neodgovoran odnos Vlade".

"Da nije bilo tako, ovaj bulevar bi bio gotov u decembru prošle godine. Mi smo stotinu puta pisali i nadležnom ministarstvu i ljudima u Upravi javnih radova. Nijesmo dobijali adekvatne odgovore i onda smo na kraju odlučili da se sami umiješamo i da kroz posredovanje obezbijedimo angažovanje jedne građevinske kompanije koja je ovaj posao privela kraju mnogo prije, da je ostalo Vladi da završi radove na izgradnji bulevara, čekali bismo barem početak naredne godine", istakao je Vuković.

Zmaj Jovin bulevar
foto: PG Biro

Gradonačelnik je dodao da je Glavni grad pokazao odgovoran odnos prema građanima.

"Ja sam kazao da neću dozvoliti dok sam gradonačelnik da bilo ko radi na štetu interesa Podgorice i njenih stanovnika. U narednom periodu, u drugom mandatu, jedan od prioriteta će biti izgradnja nastavka ovog bulevara. Dakle, saobraćajna veza između Zmaj Jovinog i Bulevara Save Kovačevića. Otvorićemo jedan potpuno novi saobraćajni koridor u Podgorici koji nam je prijeko potreban, imajući u vidu da se Stari aerodrom intenzivno razvija i kao što vidite, između Bulevara Josipa Broza i pruge već niče jedno novo naselje, tako da nam je veoma potrebna još jedna kvalitetna saobraćajna veza", najavio je Vuković.

Naveo je i da je uporedo s tim potrebno završiti radove na izgradnji kružnog toka, na ukrštanju pomenutih bulevara, što zavisi od ekspropriacije.

"U intenzivnim smo pregovorima sa ljudima koji su vlasnici zemljišta na toj lokaciji. Nadam se da ćemo doći do dogovora. Projekat je spreman, novac imamo, tako da čim se dogovorimo sa njima, krenućemo u izgradnju i tog kružnog toka", kazao je Vuković.

Podsjetio je da je, uporedo sa završetkom radova na izgradnji Zmaj Jovinog bulevara, gradsko preduzeće "Vodovod i kanalizacija" krenulo u izgradnju više od kilometra mreže atmosferske kanalizacije u bočnim ulicama.

"Koristeći kolektor atmosferske kanalizacije koji imamo u novom bulevaru, riješićemo i problem sa atmosferskim vodama u ukupno šest ulica. Kao što vidite, večeras je ovdje mnogo ljudi, presrećni su, bili su strpljivi, nijesu gubili povjerenje u nas i mislim da smo mi to povjerenje, kao i uvijek, opravdali", zaključio je Vuković.

Bonus video: