Međugeneracijska solidarnost

U prostorijama nikšićkog Crvenog krsta organizovana međugeneracijska radionica na temu zdravog starenja kojoj je prisustvovalo deset pripadnika treće dobi, članova kluba Crvenog krsta za starija lica, i isto toliko volontera pomenute organizacije

2939 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Crveni krst Nikšića
Foto: Crveni krst Nikšića

Kao i mnogo puta do sada, kada je nikšićka organizacija Crvenog krsta u pitanju, udružili su se iskustvo i mladost, a sve u cilju promovisanja međugeneracijske solidarnosti i zdravih stilova života.

U prostorijama Crvenog krsta organizovana je međugeneracijska radionica na temu zdravog starenja kojoj je prisustvovalo deset pripadnika treće dobi, članova kluba Crvenog krsta za starija lica, i isto toliko volontera pomenute organizacije.

Radionica je održana u okviru projekta „Zdravo starenje – borba protiv diskriminacije starijih ljudi u Crnoj Gori“.

„Imali smo dvije obuke u Sutomoru za volontere koji će ta znanja da prenesu vršnjacima kroz četiri tematske radionice. Ovo je bila prva od te četiri radionice, a ostale planiramo da održimo u tri srednje škole. Cilj projekta je promovisanje zdravih stilova života i međugeneracijska solidarnost“, kazao je Goran Damjanović.

Nakon radionice, učesnici su, uz podršku Vukašina Baošića, druženje nastavili u park šumi Trebjesa gdje su se takmičili u disk golfu, disciplini koja je nedavno promovisana u Nikšiću, a razmijenili su i nekoliko poena stonog tenisa.

Bonus video: