Šućur: RTV Nikšić je zarobljeni medijski servis u rukama DPS-a

Naglašava da je problematično to što novinari RTV Nikšić, "nemaju svoje osnovno pravo, pravo da slobodno biraju i da slobodno govore zato što svaki njihov prilog I pokušaj objektivnosti prevoshodno mora proći torturu urednika na televiziji, koji je partijski zaposlenik"
224 pregleda 3 komentar(a)
Goran Šućur, Foto: URA
Goran Šućur, Foto: URA
Ažurirano: 02.10.2017. 12:04h

Radio televizija Nikšić nije televizija građana Niksića, već propagando političko glasilo Demokratske partije socijalista i umjesto da služi da informiše, ovaj servis isključivo radi na dezinformisanju javnosti kako bi se prikrile nesposobnosti lokalne samouprave i sve njihove malverzacije, istakao je član odbora pokreta URA u Nikšića, Goran Šućur.

“Osnovna djelatnost javnog emitera Radio televizije Niksić treba da bude proizvodnja programa od značaja za građane, a ne prikazivanje priloga u kojima se obilaze plastenici po Zeti, otvaraju privatne pumpe i marketi od strane članova Vlade i čitaju saopštenja koja dolaze sa adrese "Narodnih heroja" br. 10”, naglasio je Šućur.

On napominje da je dužnost urednika da u emisijama informativnog karkatera dozvoli slobodno komentarisanje i kritičku misao kako opozicije tako i građana, civilnog sektora, NVO organizacija, jer građani Niksića žele lokalni javni servis bez cenzure, medijski servis svih nas.

“Da bi oslobodili RTV Nikšić neophodno je da Savjet tog lokalnog servisa bude nezavisan od bilo kog organa lokalne samouprave i bilo koje političke partije, a da se članovi savjeta biraju iz redova uglednih stručnjaka ove djelatnosti, a ne partijskih vojnika, kojima je jedino bitna lojalnost partiji i novčana nadoknada. Nezavisan Savjet bi omogućio novinarima objektivnost i samostalnost u svom radu, kako bi neometano mogli da prikupljaju i saopštavaju objektivne informacije, jer građani Niksića ne žele svojim novcem da plaćaju politički marketing Demokratske partije socijalista.”, kazao je Šućur.

Naglašava da je problematično to što novinari RTV Nikšić, "nemaju svoje osnovno pravo, pravo da slobodno biraju i da slobodno govore zato što svaki njihov prilog I pokušaj objektivnosti prevoshodno mora proći torturu urednika na televiziji, koji je partijski zaposlenik."

“Naravno, ukoliko postoji jedna vijest od strane opozicije odmah biva uklonjena. Svjedoci smo poslednjih dana da čak i izjave aktivista NVO sektora, koje kritikuju rad lokalne samouprave ne idu u etar, već bivaju skladištene za negdje i nekad”, ističe Šućur.

Pokret URA u Nikšiću čvrsto će se zalagati za slobodno izražavanje novinara, kao i za podjednaku zastupljenost svih političkih oponeta na lokalnom javnom servisu i učiniće sve da do toga dođe.

“Pozivamo Savjet RTV Nikšić, kao i glavnog urednika, da pod hitno podnesu ostavke na svoje partijske funkcije i dozvole časnim i poštenim profesionalcima da rade svoj posao. Dosta je bilo partijskog zapošljavanja i kontrole medija i dosta je bilo torture od strane DPS-a i njegovih satelita”, zaključuje Goran Šućur.

Bonus video: