Policija i tužilaštvo istražuju miniranje

Iz “Eurozoxa” ponovili da imaju sve dozvole i najavili da će platiti štetu ako vještaci procijene da je ima

11565 pregleda 2 komentar(a)
Mjesto na kojem je planirana gradnja zgrade, Foto: Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti
Mjesto na kojem je planirana gradnja zgrade, Foto: Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti

Uprava policije i tužilaštvo istražuju miniranje na gradilištu na Gorici u blizini spomenika Partizanu borcu.

To je “Vijestima” juče nezvanično potvrđeno u Upravi policije.

Građevinska inspekcija zatvorila je u subotu gradilište za višespratnicu na brdu Gorica, nakon što su građani prijavili jak potres, nastao prilikom miniranja, a na pojedinim okolnim kućama i materijalnu štetu.

Građani skupljaju potpise protiv gradnje višespratnice, a kako su u subotu najavili, peticiju će dostaviti specijalnom državnom tužiocu.

Iz kompanije “Eurozox”, investitora višespratnice na Gorici, kazali su juče “Vijestima” da je Građevinska inspekcija gradilište zatvorila dok ne pregledaju svu dokumentaciju.

Jedan od vlasnika, Zoran Drobnjak, ponovio je juče u izjavi da kompanija ima sve potrebne dozvole za gradnju, da kao i da su kontrolisano miniranje u subotu izveli u skladu sa propisima.

”Prethodno smo miniranje prijavili Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP), ali i najavili komšijama u neposrednoj blizini. Kad je u pitanju eventualna šteta, slučaj je sada kod tužioca i, ako on bude smatrao da treba, angažovaće vještaka, koji će procijeniti eventualna oštećenja. Ne bježimo od toga da eventualnu štetu, ako se dokaže da je ima, platimo”, kazao je Drobnjak, još jednom naglašavajući da kompanija nijedan potez nije uradila bez neophodnih dozvola svih državnih i lokalnih vlasti.

Građani i mještani od juna na razne načine negoduju zbog izgradnje ove višespratnice na Gorici.

Iz kompanije “Eurozox” su ljetos saopštili da su spremni za pregovore i da su Glavnom gradu ranije za parcelu, na kojoj planiraju gradnju, u zamjenu predložili tri druge, ali i da su gradske vlasti to odbile.

Optužili su administraciju Glavnog grada da im je, mimo zakona, komunalije za budući objekat protivzakonito obračunavala više mjeseci. Nelogičnim smatraju to što im je Glavni grad kao investitoru najprije omogućio dokompletiranje parcele, da bi nedavno predstavnici gradskih vlasti protestovali protiv gradnje na toj lokaciji.

Investitori su tada istakli i da gradnje ne bi bilo da im Glavni grad nije prodao plac, kojim su dokompletirali parcelu u junu 2020.

Iz PG biroa su tada “Vijestima” kazali da su investitorima nudili urbanističke parcele koje u svojini Glavnog grada i na kojima su planirani stambeni i stambeno-poslovni objekti.

”Eurozox” i Mladen Milutinović iz Podgorice neposredno uz zaštićenu zonu Gorice, na katastarskim parcelama 2280/9, 2280/12 (urbanistička parcela 8) i parceli 2155/1 (katastarska opština Podgorica II) grade stambeni objekat bruto površine preko 2.000 kvadrata.

Bonus video: