Kako uvećati vrijednost nekretnine

Ukoliko se odlučite da adaptirate postojeće ili uredite novo potkrovlje, za besplatne konsultacije i posjete na teritoriji Crne Gore možete pozvati VELUX stručnjake.

39015 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Velux
Foto: Velux

Odluka o renoviranje stana ili kuće nije jednostavna i više faktora utiče na sam proces. Od raspoloživog vremena, obima planiranih radova, stručnog osoblja koje bi angažovali, do najvažnijeg segmenta odnosno raspoloživost finansijskih sredstva. Ipak, renoviranje može da donese više benefita pa pored ugodnijeg ambijenta za boravak tu su još dva značajna segmenta. Prvi je novi raspored prostorija pa čak i nove prostorije ako se odlučimo da uredimo potkrovlje koje je do sada služilo kao mjesto za odlaganje nekorišćenih stvari, a drugi je povećanje vrijednosti same nekretnine. Koji god od navedenim motiva nam je presudan u oba slučaja su vidljivi benefiti.

Velux
foto: Velux

Za uvećanje vrijednosti nekretnine pored standardnog uređenje prostora kao što je krečenje, sređivanje podnih površina, zamjena određenih komada namještaja, najveći efekat će se ostvariti kroz mogućnost funkcionalnijeg rasporeda prostorija i zamjene stolarije. Zato su potkrovlja idealna da naš prostor oplemenimo sa novim prostorijama, te ih učinimo svijetlim i prozračnim. Sa manjim unutrašnjim radovima na termo i hidro izolaciji, kvalitetnim VELUX krovnim prozorima i adekvatnim unutrašnjim vratima, sama nekretnina će značajno dobiti na vrijednosti. Ako računamo da je neto korisna površina potkrovlja 70 odsto od neto površine prizemnog dijela kuće, onda je računica veoma jednostavna koliko novog prostora imamo na raspolaganju. Ukoliko pomnožimo tu površinu sa tržišnom cijenom kvadrata, onda je jasno da su se naša ulaganja više nego isplatila.

Svakako prilikom renoviranja važno je konsultovati se sa stručnim licima i ispratiti sve cjenovne povoljnosti koje se mogu naći na tržištu, a sve u cilju dodatnih ušteda pri investiranju. Sa VELUX krovnim prozorima i oktobarskim cjenovnim povoljnostima koje je VELUX kompanija obezbijedila na crnogorskom tržištu potkrovlja će biti svijetla, prozračna sa dosta svježeg vazduha i ugodna za komforan boravak. Dodane mogućnosti koja će uvećati vrijednost nekretnine su VELUX CABRIO krovni balkoni koji otvaraju potkrovlje i skladno se uklapaju u konstrukciju krova.

Velux
foto: Velux

Ukoliko se odlučite da adaptirate postojeće ili uredite novo potkrovlje, za besplatne konsultacije i posjete na teritoriji Crne Gore možete pozvati VELUX stručnjake, koji će vam pomoći da nađete najbolje rješenje za vaš prostor. Takođe, u narednom periodu za sve kupce VELUX spoljašnjih roletni obezbijeđena je besplatna ugradnja.