Crna Gora domaćin Regionalne konferencije o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću

"Donošenje novog zakona o oduzimanju imovinske koristi je samo jedna od mjera koje Ministarstvo pravde preduzima u cilju neophodne i efikasne borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije", naveli su iz tog resora

2249 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Crna Gora će 14. oktobra u Podgorici biti domaćin Regionalne konferencije o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću.

Iz Ministarstva prosvjete su to ocijenili kao veoma važan događaj za institucionalnu saradnju.

"Donošenje novog zakona o oduzimanju imovinske koristi je samo jedna od mjera koje Ministarstvo pravde preduzima u cilju neophodne i efikasne borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije", naveli su iz tog resora na svom Tviter nalogu.

Konferenciju "Efektivno oduzimanje imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću u skladu sa EU standardima" organizuju Vlada Crne Gore, Ministarstvo pravde, AIRE centar za zapadni Balkan i Regionalna antikorupcijska inicijativa.

Ona će biti održana u okviru projekta "Borba protiv korupcije i organizovanog kriminala na ZB putem jačanja regionalne saradnje u oduzimanju imovinske koristi pribavljene krivičnim djelom", a koji se sprovodi u šest jurisdikcija Zapadnog Balkana

Projekat je implementiran od strane AIRE centra u saradnji sa RAI Sekretarijatom, uz podršku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva.

"Navedeni akteri posvećeni su saradnji sa ključnim institucijama koji upravljaju oduzetom imovinskom koristi, a jedan od rezultata te saradnje je i organizacija ove Konferencije", pojasnili su iz Ministarstva.

Bonus video: