Budva se priprema za rekordnu sezonu

Priprema konkursne dokumentacije za projekat promenade od Avale do Zavale predstavljaće potpuno novu stranicu u urbanističkom razvoju grada

20591 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Opština Budva
Foto: Opština Budva

Kao i sve turističke metropole, Budva se bori sa problemima komunalnog reda, buke, nelegalnih privremenih objekata i vanpijačne prodaje. Ovi problemi mogu trajno da naruše imidž jednog grada. Problem buke kontakt zone Starog grada, ali i u drugim djelovima predstavlja jedan od većih izazova za dobru turističku sezonu te je bilo neophodno što prije preduzeti neophodne mjere prema onima koji ne poštuju Odluku o komunalnom redu na teritoriji opštine Budva.

Strategijom predsjednika Opštine Budva Mila Božovića i načelnika Komunalne policije i inspekcije Miloša Tajića preduzeta je odlučna i sveobuhvatna akcja sa ciljem rješavanja problema buke i suzbijanja bespravnih privremenih objekata i vanpijačne prodaje tokom ljetnje sezone na području budvanske opštine. U svega nedjelju dana, uprkos ograničenim kapacitetima komunalne policije i inspekcije, ostvaren je zavidan rezultat. Mnogobrojne kazne i zaplijene preduprijedile su dalje kršenje komunalnog reda, a Stari grad i šetalište postali su prijatno mjesto za mnogobrojne turiste Budve. U cilju pripreme bolje predstojeće turističke sezone, Opština Budva preduzela je dva važna koraka.

Opštinsko rukovodstvo upitilo je apel Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma da pomogne Budvi u rješavanju problema ove, ali i u pripremi naredne turističke sezone posebno kad je u pitanju nedovoljan broj komunalnih inspektora.

Priprema konkursne dokumentacije za projekat promenade od Avale do Zavale predstavljaće potpuno novu stranicu u urbanističkom razvoju grada, ali i priliku da kulturni, komercijalni, društveni i zabavni sadržaji budu jasno odvojeni, omogućavajući lakše uspostavljanje komunalnog reda i lakši put od masovnog ka održivom i cjelogodišnjem turizmu.