Weekend Media Festival još jednom dokazao da je najbolja komunikacijska i medijska konferencija u regionu

Više od 5000 posjetilaca jubilarnog Weekenda opravdalo #SAMODOĐI

Ovogodišnji Weekend.15 iznjedrio je i pobjednike Golden Drum takmičenja, a svečanom dodjelom nagrada završeno je ovogodišnje izdanje Golden Drum Festivala.

11617 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Weekend Media Festival
Foto: Weekend Media Festival

Završen je jubilarni Weekend Media Festival, koji je po 15. put održan u sjajnoj atmosferi stare Tvornice duhana u Rovinju. Razloga za slavlje ovih je dana u Rovinju bilo mnogo, od vrhunskih panela i predavača, do ludih žurki. Ove se godine vodila rasprava o ljudskim pravima i fake newsu, slušala su se poučna predavanja o najavljivanoj recesiji, Mossadu, raspravljalo se može li se inovativnost naučiti, a sve su zaokružili TV maratonci, prepoznatljiva TV lica regiona.

„Weekend se pobrinuo da i ove godine okupi prijatelje, kolege i partnere iz cijelog regiona, ali i svijeta, a sve s istim ciljem, da učimo, širimo krug poznanstava ali i da u neformalnom okruženju provedemo kraj ljeta i proslavimo jubilej. Ovogodišnji Weekend je okupio više od pet hiljada posjetilaca koji su prostorima stare Tvornice duhana Rovinj širili dobre vibracije,“ izjavio je Tomo Ricov, direktor Festivala i direktor programa.

Weekend Media Festival
foto: Weekend Media Festival

„Weekend je kroz godine postao jedna od najuzbudljivijih manifestacija koje se događaju u Hrvatskoj. Ovogodišnje, po mnogo čemu jedinstveno izdanje, ostaće upamćeno po atraktivnom i kvalitetnom sadržaju koji na kvalitetan način doprinosi produženju sezone u prekrasnom Rovinju. Sjajna sinergija Weekenda, Rovinja, Maistre, odnosno Adris grupe ostvarena je i ove godine, a to uvijek rezultira kvalitetnim predavanjima, žurkama do zore i vrhunskom gastro ponudom, sve zaokruženo networkingom,” rekao je Božo Skoko, član programskog tima iz Millenium promocije, agencije partnera Festivala.

Weekend Media Festival
foto: Weekend Media Festival

Ovogodišnji Weekend okupio je šareni presjek predavanja, panela i razgovora u ugodnoj atmosferi. Poneku pikanteriju iz svijeta tajnih službi, dostojnih filmova James Bonda, posjetiocima je otkrio stručnjak za izraelski Mossad, novinar Yossi Melman. Kreativka Ghada Wali na svom je predavanju istakla je kako grafički dizajn može promijeniti svijet. Direktor za globalni kreativni razvoj u kompaniji Meta, Fabio Seidl postavio je tezu o postojanju tri različite budućnosti, onoj izabranoj, onoj koju nije moguće kontrolisati i onoj realnoj, koja je kombinacija prethodno navedenih.

Na panelu „Smrt činjenica“ na kojem su učestvovali Ognian Zlatev, šef predstavništva Evropske komisije u Hrvatskoj te Ksenija Kardum (NOVA TV), Marijana Grbeša (FPZG) i Dražen Klarić (Večernji list) naglasak je stavljen na tačnost informacija koje su pod naletom fake newsa u velikom problemu. Panelisti su došli do konsenzusa kako je veoma važno da mediji zadrže objektivnost te da ostane prostor kritičkom promišljanju kvalitetnih i školovanih novinara.

O svom bogatom humanitarnom radu govorila je Jelena Đoković, dok je ekonomski stručnjak Vuk Vuković podijelio ekonomske savjete za jesen i zimu. Weekend.15 nam je otkrio pobjednika domaćeg Food Tech start-up takmičenja u organizaciji Infobipa, Maistre i Pepermint agencije, koja je započela na Weekend Food Festivalu. Titulu najboljeg odnio je Moj Gruntek, a dodjeli nagrada je prisustvovao i Michael Selden, CEO američke food tech kompanije Finless Foods.

Weekend Media Festival
foto: Weekend Media Festival

Ovogodišnji Weekend.15 iznjedrio je i pobjednike Golden Drum takmičenja, a svečanom dodjelom nagrada završeno je ovogodišnje izdanje Golden Drum Festivala.

Publiku su u zaključnom panelu atraktivnog naziva Pušiona nasmijali i inspirisali kreativni direktor Bruketa&Žinić&Grey, Davor Bruketa, direktor Peperminta Tomo Ricov, Maria Petrovića te Dimitrija Trbovića, CEO Neostara. Andrija Jarak je svojim briljantnim pitanjima hirurški secirao neuspješne projekte panelista te njihove poslovne promašaje potpuno ogolio pred publikom.

Jubilarni Weekend.15 muzički su zaokružio je spektakularnim nastupom Darko Rundek & Jazz orkestar HRT-a, a uslijedili su miljenik publike Matija Cvek sa svojim bandom The Funksteins, jedna od najzapaženijih regionalnih muzičkih atrakcija, Konstrakta & Zemlja Gruva koji su svojim energičnim nastupom prodrmali sve okupljene, baš kao i Marija Mirković (ex Frajle).

Zatvoren je nastupima jedne od najvećih imena domaće hip hop scene Vojka V., a publika je ostala rasplesana tokom cijelog nastupa novosadskog banda Gift i DJ Ree.

Detalje o Weekendu možete pronaći ovdje.