Stipendije za mlade turističke vodiče u Ulcinju

Na sastanku je bilo riječi i o aktivnostima koje se planiraju realizovati do kraja ove godine kao i tokom 2023, među kojima je intezivnija promocija putem digitalnog marketinga i društvenih mreža, online aplikacija za prijavljivanje gostiju, obilježavanje pješačkih staza i promocija ruralnog turizma

5815 pregleda 0 komentar(a)
Foto: TO Ulcinj
Foto: TO Ulcinj

Turistička organizacija Ulcinja obilježila je juče Svjetski dan turizma radnim sastankom sa turističkim vodičima grada.

Svjetska turistička organizacija pri Ujedinjenim nacijama (UNWTO) takođe je juče obilježila Svjetski dan turizma pod sloganom "Rethinking tourism" (ponovo razmišljajmo o turizmu).

„TO Ulcinj obilježila je svjestki dan turizma zajedno sa turističkim vodičima koji su pravi ambasadori našeg grada , koji uvijek svojim znanjem i energijom prenesu ono što je najbolje svakom turisti. Oni su ovom prilikom izrazili su zadovoljstvo i zahvalili se direktoru Ćazimu Hodžiću na ovakvom druženju, iskazajući da slični sastanci i druženja treba da budu što češća kako bismo svi zajedno dali doprinos promociji turističke ponude“, piše u saopštenju TO.

Na sastanku je bilo riječi i o aktivnostima koje se planiraju realizovati do kraja ove godine kao i tokom 2023, među kojima je intezivnija promocija putem digitalnog marketinga i društvenih mreža, online aplikacija za prijavljivanje gostiju, obilježavanje pješačkih staza i promocija ruralnog turizma.

„Jedan novitet koji nas očekuje tokom naredne godine, jeste stipendiranje turističkih vodiča. Time će TO dati svoj doprinos edukaciji mlade generacije i podstaći sve zainteresovane mlade da nastave da se bave turizmom, koja je i najvažnija grana za ekonomski razvoj“, stoji u saopštenju.

Bonus video: