Dukaj: Razlog neizvršenja isplate naknade pripavnicima sajber napad

"Dozvolite da rješavanje ovog važnog pitanja prema korisnicima, među kojima su i studenti, ne posmatramo kroz dane i vremenska oročavanja, već apelujemo za razumijevanje"

8071 pregleda 18 komentar(a)
Dukaj, Foto: Ministarstvo javne uprave
Dukaj, Foto: Ministarstvo javne uprave

Ministar javne uprave, Maraš Dukaj saopštio je povodom otvorenog pisma Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore (SPUCG) da je razlog za neizvršenje isplate naknade sajber napad koji je izvršen na Vladinu infrastrukturu, odnosno servis koji se koristi za ove procese.

Studentski parlament Univerziteta Crne Gore (SPUCG) zatražio je od premijera Dritana Abazovića i ministra javne uprave Maraša Dukaja preciznu informaciju o datumu kada korisnici Programa stručnog osposobljavanja mogu očekivati isplatu naknade od 450 eura.

Dukaj je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva javne uprave, kazao da oni preduzimaju sve aktivnosti u skladu sa Planom oporavka servisa i informacionih sistema koji se sprovodi shodno tehničkim i drugim mogućnostima.

"Dozvolite da rješavanje ovog važnog pitanja prema korisnicima, među kojima su i studenti, ne posmatramo kroz dane i vremenska oročavanja, već apelujemo za razumijevanje kako bi stručnjaci Ministarstva javne uprave isto riješili, prije svega sa uspjehom i trajno, na zadovoljstvo korisnika programa, kao što uostalom rješavamo sukcesivno za vitalne sisteme koji su oporavljeni i već danas u funkciji", kazao je Dukaj.

Poručio je da Ministarstvo javne uprave ostaju na raspolaganju za svaku dalju komunikaciju i saradnju sa svim ciljnim grupama koje iskazuju očekivanje od Ministarstva javne uprave i Vlade Crne Gore.

Bonus video: