Ulcinj: Bulevar Teuta dobija finalni sloj asfalta

U rekonstrukciju bulevara Teuta u Ulcinju i prevlačenje saobraćajnice finalnim, nedostajućim slojem asfalta, kako je tada dogovoreno, Uprava za kapitalne projekte izdvojiće iz ovogodišnjeg budžeta 410.000 eura

6588 pregleda 4 komentar(a)
Bulevar Teuta, Foto: Samir Adrović
Bulevar Teuta, Foto: Samir Adrović

Opština Ulcinj u ponedjeljak 26. septembra objavila je javni tender za asfaltiranje puteva na teritoriji te opštine, vrijedan nešto više od 475 hiljada eura. Otvaranje ponuda biće obavljeno 24. oktobra u podne.

Kako su “Vijesti” već objavile, u Ulcinju, 16. avgusta 2022, predsjednik Opštine Omer Bajraktari i direktor Uprave za kapitalne projekte Esmin Bećović potpisali su ugovor kojim je predviđeno da lokalna samouprava sprovede javne nabavke za izbor projektanta, izvođača i stručni nadzor radova, nakon čega će početi dugo očekivana rekonstrukcija najznačajnije ulcinjske saobraćajnice Bulevara Teuta, kao i asfaltiranje drugih lokalnih puteva u opštini, među kojima je i Ulica 28. decembra, iza Doma zdravlja.

U rekonstrukciju bulevara Teuta u Ulcinju i prevlačenje saobraćajnice finalnim, nedostajućim slojem asfalta, kako je tada dogovoreno, Uprava za kapitalne projekte izdvojiće iz ovogodišnjeg budžeta 410.000 eura.

Bajraktari je tada razgovarao i sa tadašnjim državnim sekretarom Ministarstva finansija, Agronom Ibrahimijem na temu nastavka bulevara Skenderbeg i njegovog spajanja sa bulevarom Teuta, što bi značajno doprinijelo rasterećenju saobraćaja na dionici od restorana Palma do pumpe “Kalamper”. Ibrahimi je iskazao spremnost i Ministarstva i Vlade za realizaciju tog kapitalnog projekta.

Najavio je da će uskoro biti uplaćena nedostajuća sredstva na poseban račun kako bi krenula eksproprijacija čim Opština dostavi elaborat o procjeni, što je ujedno i glavna prepreka za realizaciju projekta.

Bonus video: