Opština Kolašin uvela "SISTEM 48": Građani, prijavite komunalne probleme

Iz Opštine kažu da unaprjeđuju i intenziviraju direktnu komunikaciju sa građanima, a to će kako tvrde doprinijeti da grad bude čistiji, uredniji i moderniji

5754 pregleda 5 komentar(a)
Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović

Građanima Kolašina i njegovim posjetiocima, biće uskoro na raspolaganju novi kanal komunikacije, koji će kažu u Opštini, doprinijeti kreiranju efikasne, odgovorne i moderne gradske uprave.

Riječ je, kako su objasnili, o "SISTEMU 48", "najbržem i najefikasnijem servisu, koji građanima omogućava da u bilo koje vrijeme i na jednostavan način prijave komunalni problem".

To mogu učiniti putem veb portala kolasin.sistem48.me, i-mejl adrese: kolasin@sistem48.me ili na broj telefona 068 898 833 i prate status rješavanja prijava.

Sistem 48
foto: Printscreen

"Bilo da je riječ o oštećenom asfaltu, signalizaciji, deponijama i neuređenim zelenim površinama, pucanju vodovodnih cijevi, kvaru na uličnoj rasvjeti, oštećenim i neispražnjenim kontejnerima, poteškoćama sa psima lutalicama ili pak havarisanim i napuštenim privremenim objektima, nadležne gradske službe izlaze na teren u roku od 48 sati od trenutka validacije prijave od strane administratora sistema i odmah rješavaju problem (ukoliko je to moguće) i/ili izvještavaju o statusu rješavanja problema", kažu u Opštini Kolašin.

Na taj način, tvrde, unaprjeđuju u intenziviraju direktnu komunikaciju sa građanima, a to će kako navode doprinijeti da grad bude čistiji, uredniji i moderniji.

Pored toga, objašnjavaju, to je i pomoć gradskim službama da ažurnije i efikasnije evidentiraju i otklone prijavljene nepravilnosti.

Bonus video: