Sječa u budvanskom Vodovodu, traži se novi kadar

Demokratska Crna Gora i Demokratski front zamijeniće svoje kadrove na sjednici SO
281 pregleda 6 komentar(a)
Marko Radoman
Marko Radoman
Ažurirano: 02.10.2017. 06:29h

Gradski Vodovod, jedno od naprofitabilnijih opštinskih preduzeća, ostaće bez rukovodstva. Nakon pola godine od imenovanja, dvije najjače budvanske vladajuće partije Demokratska Crna Gora i Demokratski front, zamijeniće svoje kadrove, koje su postavili na čelnim pozicijama u ovom preduzeću.

Izvršni direktor Marko Radoman, koji je na tu funkciju došao kao predlog vladajućeg Demokratskog fronta će podnijeti ostavku, dok će predsjednik Borda direktora Igor Đurašević, kadar Demokratske Crne Gore, biti razriješen dužnosti na predstojećem skupštinskom zasjedanju.

Radoman je potvrdio za „Vijesti“ da iz ličnih razloga podnosi ostavku, ne želeći dalje da je komentariše. Demokratski front bi trebalo da odmah, imajući u vidu da im je po koalicionom dogovoru pripalo mjesto izvršnog direktora, predloži novog kandidata. Radoman je kao nestranačka ličnost došao na tu poziciju, ali očigledno je postojalo različito viđenje u vođenju ovim preduzećem, što je dovelo i do razmimoilažanja, nakon čega je odlučio da se povuče sa toga mjesta.

Smjenu Đuraševića sa čelne pozicije Borda direktora, Demokrate su najavile još prije pola godine, kada su u provladinim medijima objavljeni tekstovi da je Đurašević u susjednoj Srbiji za vrijeme dok je bio student imao policijski dosije.

Đurašević se u dogovoru sa partijskim čelnicima Budve odmah saglasio da se povuče sa te funkcije.

Nezvanično se pominje da će Radomana na tu funkciju zamijeniti Vlado Vujović, finansijski direktor u gradskom Vodovodu, dok će mjesto Đuraševića u odboru direktora popuniti Milica Petrović.

Bonus video: