Danas besplatno savjetovanje za građane Podgorice

"Dani otvorenih vrata su važni za poboljšanje mentalnog zdravlja jer upravo tada građani i građanke imaju priliku da besplatno i u intimnom prostoru razgovaraju o onome što ih brine"

4332 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Nevladina organizacija Sistem organizuje danas Dan otvorenih vrata - besplatno psihološko savjetovanje za sve zainteresovane građane u trajanju od sat vremena.

Iz ove organizacije ranije je saopšteno da je ovo drugi po redu Dan otvorenih vrata, u okviru projekta "Na istoj smo frekvenciji".

"Dani otvorenih vrata su važni za poboljšanje mentalnog zdravlja jer upravo tada građani i građanke imaju priliku da besplatno i u intimnom prostoru razgovaraju o onome što ih brine. Kako je ova aktivnost dio projekta 'Na istoj smo frekvenci' i događa se upravo u drop in centru, oni koji dolaze imaće priliku da se upoznaju i sa dijelom aktivnosti i prostorom koji je upravo otvoren sa ciljem da se pruži podrška i razvije senzibilnost u odnosu na LGBT+ zajednicu", kazao je master psiholog Petar Marković.

foto: NVO Sistem

NVO Sistem ranije je organizovao obuke za prosvjetne radnike, promociju kvir kulture kroz film, a u narednom periodu planiraju da 500 srednjoškolaca upoznaju sa kvir diskriminacijom.

Bonus video: