Podgorica: Most Milenijum bio je osvijetljen u bojama zastave Palestine

"Ambasada Države Palestine se zahvaljuje upravi Glavnog grada Podgorice uz čiju je podršku i saradnju obilježen Dan palestinske zastave"

15720 pregleda 15 komentar(a)
Most Milenijum sinoć, Foto: Ambasada Palestine u Crnoj Gori
Most Milenijum sinoć, Foto: Ambasada Palestine u Crnoj Gori

Jedan od simbola Podgorice, most Milenijum, sinoć je bio osvijetljen u bojama zastave Države Palestine, u susret 30. septembru, Danu palestinske zastave, saopšteno je iz Ambasade Palestine u Crnoj Gori.

"Palestina 30. septembra obilježava Dan palestinske zastave povodom rezolucije Ujedinjenih nacija iz 2015. koja je dozvolila podizanje zastave Države Palestine u sjedištu Ujedinjenih nacija (UN) zajedno sa zastavama drugih država. Pomenuta rezolucija predstavljala je dodatnu kolektivnu međunarodnu poruku podrške pravima palestinskog naroda na nezavisnost, slobodu i nacionalne simbole", ističe se u saopštenju.

Iz Ambasade Palestine su rekli da će mnogi gradovi širom svijeta istaknuti danas palestinsku zastavu u znak solidarnosti sa palestinskim narodom i njihovim osnovnim pravima.

"Ambasada Države Palestine se zahvaljuje upravi Glavnog grada Podgorice uz čiju je podršku i saradnju obilježen Dan palestinske zastave", piše u saopštenju.

Bonus video: