Komemorativna sjednica povodom smrti ljekarke Marine Kljajević: "Biće zauvijek simbol požrtvovanosti ljekarske struke"

"I do zadnjeg atoma svoje snage davala se svojim pacijentima, pa je i u posljednjim trenucima svoga života bila na svom radnom mjestu uz pacijente", kazala je Varagić

5439 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Radio Bijelo Polje
Foto: Radio Bijelo Polje

Povodom smrti ugledne ljekarke i velike humanistkinje, prim. dr Marine Kljajević, u Domu zdravlja u Bijelom Polju danas je održana komemorativna sjednica.

Obraćajući se velikom broju njenih kolega i prijatelja, koji su minutom ćitanja odali počast Marini Kljajević, direktorka Doma zdravlja dr Mirjana Varagić je kazala da je dr Marina bila simbol požrtvovanosti ljekarske struke.

„Dr Marina je bila oslonac svima nama, pouzdana, neumorna i hrabra, stojički je podnosila teret i odgovornost koju nosi ljekarski poziv. I do zadnjeg atoma svoje snage davala se svojim pacijentima, pa je i u posljednjim trenucima svoga života bila na svom radnom mjestu uz pacijente. Kao takva, Marina je bila i biće zauvijek simbol požrtvovanosti naše ljekarske struke“, kazala je Varagić.

Iako su, kako je kazala dr Varagić, bili svjesni ozbiljnosti njene zdravstvene situacije, znajući Marinu kao velikog borca, svi su se molili za nju i nadali da će se desiti čudo i da će, kao što je ona to oduvijek umjela, iz ove bitke i borbe izaći kao pobjednik.

foto: Radio Bijelo Polje

“Nažalost, juče je izgubila ovu posljednju i najtežu bitku. Svi smo duboko potreseni i još uvijek u neverici. Za nas koji smo je poznavali suviše je podsjećati koliko je Marina prije svega bila čovjek, humanista, dobro poznati borac za pravdu, oslonac i podrška svojoj porodici, kolegama, pacijentima i prijateljima, a prije svega želim istaći da je Marina bila izvanredan ljekar. Na današnji dan prosto ne mogu, a da se ne podsjetim, i da pomenem i to da sam ja imala privilegiju, kao i većina mojih kolega koje ovdje vidim, da upravo Marina bude ljekar sa kojim smo započeli svoj ljekarski staž u Domu zdravlja. I ono što osjećam potrebu da kažem da je tada Marina na svom pirmjeru pokazala meni i mojim kolegama, da biti dobar ljekar – znači prije svega biti dobar čovjek”, kazala je dr Varagić, dodajući da je Marina ostavila neizbrisiv trag u toj zdravstvenoj instituciji i u svima njima, kao i da su ponosni što je bila dio njihovog života.

Bonus video: