Adrović: U planu izgradnja objekta za 52 korisnika u Domu starih u Risnu

"Ovo je ustanova sa višedecenijskom tradicijom i primjer je dobre prakse brige o starima, kako u Crnoj Gori, tako i u regionu. Potrudiću se da zaposleni u oblasti socijalne i dječje zaštite budu prepoznati od društva na adekvatan način"

10736 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja
Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja

U risanskom Domu starih Grabovac u planu je izgradnja novog objekta za smještaj 52 korisnika, na mjestu sadašnjeg "H" paviljona, rekao je ministar rada i socijalnog staranja u tehničkom mandatu Admir Adrović.

Adrović je, na svečanoj akademiji prilikom obilježavanja 75 godina rada te ustanove, najavio da će Ministarstvo učestvovati u ukupnim troškovima izgradnje, kao i da će objekat će biti izgrađen po svim savremenim standardima zbrinjavanja građana starije životne dobi.

Kako su saopštili iz njegovog resora na Fejsbuku, Adrović je posebno zahvalan osoblju koje je u vremenu pandemije koronavirusa požrtvovano radilo u izuzetno teškim uslovima.

"Ovo je ustanova sa višedecenijskom tradicijom i primjer je dobre prakse brige o starima, kako u Crnoj Gori, tako i u regionu. Potrudiću se da zaposleni u oblasti socijalne i dječje zaštite budu prepoznati od društva na adekvatan način", istakao je Adrović.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, ta ustanova trenutno pruža smještaj za 265 korisnika o kojima brine 119 zaposlenih.

Bonus video: