Univerzitet raspisaop tender za lož ulje

Zbog sajber napada koji su počeli 20. avgusta onesposobljen je bio i portal CEJN, pa država više od mjesec nije mogla putem tendera da nabavi ključne stvari za građane, državna preduzeća, upravu..

3723 pregleda 3 komentar(a)
Raspisali više tendera koje treba realizovati do kraja godine (ilustracija), Foto: BORIS PEJOVIC
Raspisali više tendera koje treba realizovati do kraja godine (ilustracija), Foto: BORIS PEJOVIC

Univerzitet Crne Gore nakon mjesec dana čekanja zbog blokade portala crnogorskih elektronskih javnih nabavki (CEJN) krajem septembra raspisao je više tendera, među kojima je najhitnija nabavka lož ulja.

Prema obavljenim podacima, UCG potražuje ulje za loženje procijenjene vrijednosti oko 323.057 eura, bez PDV-a, za potrebe fakulteta. Grejna sezona počinje 15. oktobra, a ponude se podnose do 17. oktobra. UCG je skratio rok za podnošenje ponuda, koji je inače 30 dana, kako bi se obezbijedilo grijanje i uslovi za održavanje nastave u zimskom semestru.

”Naručilac pozivom nije postavio uslove koji bi učesnicima iziskivali dodatno vrijeme za pripremu dokumentacije ili pribavljanje posebnih informacija vezanih za postupak, stoga smatramo da je i ovo razlog da se navedena nabavka sprovede u otvorenom postupku sa skraćenim rokom...”, navodi se u dokumentaciji.

Zbog sajber napada koji su počeli 20. avgusta onesposobljen je bio i portal CEJN, pa država više od mjesec nije mogla putem tendera da nabavi ključne stvari za građane, državna preduzeća, upravu...

UCG je posljednjeg dana septembra raspisao i javni poziv za izradu idejnog arhitektonskog rješenja stambeno poslovnih objekata i podzemne garaže Rektorata, u vrijednosti od oko 70.248 eura.

Ta ustanova tražila je putem portala CEJN i kompjutersku opremu za potrebe fakulteta UCG, za oko 77.467 eura.

UCG planira da do kraja godine završi i tender za amfiteatar za oko 220 slušalaca, odnosno rekonstruiše i proširi Građevinski fakultet u Podgorici. Amfiteatar se gradi u atrijumu između postojeće tri lamele, a građevinski radovi koštaće oko 123.966 eura.

Raspisan je i tender za adaptaciju amfiteatra u zgradi Rektorata, što će koštati oko 404.958 eura bez uračunatog PDV, kao i građevinski radovi na Filološkom fakultetu u iznosu od oko 15.500 eura.

Bonus video: