Pokrenuta inicijativa za organizaciju Svjetskog i Evropskog prvenstva u paraglajdingu na teritoriji Budve

Opština Budva će se, kako se navodi u saopštenju lokalne samouprave, kandidovati za organizaciju generalne konferencije Svjetske vazduhoplovne federacije za paraglajding i zmajarstvo (CIVL) koja će se održati u februaru 2024. godine

2531 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Opština Budva
Foto: Opština Budva

Predsjednik Opštine Budva Milo Božović primio je danas u svom kabinetu potpredsjednika Svjetske vazduhoplovne federacije (FAI) Željka Ovuka, koji je takođe i potpredsjednik Svjetske asocijacije za paraglajding i zmajarstvo.

Povod sastanka je pokrenuta inicijative za organizaciju Svjetskog i Evropskog prvenstva u paraglajdingu na teritoriji opštine Budva.

Opština Budva će se, kako se navodi u saopštenju lokalne samouprave, i pored organizacije velikih međunarodnih takmičenja vazduhoplovnih sportova kandidovati i za organizaciju generalne konferencije Svjetske vazduhoplovne federacije za paraglajding i zmajarstvo (CIVL) koja će se održati u februaru 2024. godine.

“Ovo je prilika da Opština Budva predstavi svoje sportske i turističke potencijale vazduhoplovstima cijelog svijeta”, istakao je Ovuka, a Božović će sa njim obići poletišta i sletišta na teritoriji naše opštine, kao i smještajne kapacitete Budve.

Božović je tom prilikom ostakao da ga raduje što će se po prvi put organizovati Svjetska i Međunarodna takmičenja u paraglajdingu na teritoriji Budve.

Bonus video: