Druženje Nikšićana i Budvanki, članova klubova za starija lica

Nikšićani su gošće poveli da obiđu Trg, pričali im o istoriji grada, o junaku Ljubu Čupiću i njegovom osmijehu, dok su sa vrha Trebjese mogli da razgledaju panoramu grada

2021 pregleda 0 komentar(a)
Sa druženja u Nikšiću, Foto: Svetlana Mandić
Sa druženja u Nikšiću, Foto: Svetlana Mandić

Članovi klubova za starija lica koji djeluju pri opštinskim organizacijama Crvenog krsta Nikšić i Budva družili su se u gradu pod Trebjesom, razmijenili iskustva i jedni od drugih naučili nešto novo.

"Ono što je zanimljivo da su u našem Klubu članovi uglavnom muškarci, a u klubu iz Budve su to žene. Članovi našeg Klub za starija lica, koji broji njih dvadesetak, uglavnom igraju šah, domine, karte, znači imaju neki pasivniji oblik aktivnosti. U Budvi prioritet daju aktivnostima koje se tiču fizičke spremnosti. Odlučili smo da ta dva kluba spojimo, da razmijenimo iskustva, vidimo šta to možemo da unaprijedimo, a možemo puno i da možda i mi promijenimo način rada, kao i oni", kazala je Ana Macanović, sekretarka nikšićkog Crvenog krsta.

Macanović
Macanovićfoto: Svetlana Mandić

Nevenka Vujović iz Budve ima 70 godina i član je Kluba koji djeluje pri Crvenom krstu sedam godina.

"Priključila sam se Klubu najviše zbog druženja. Pored druženja, imamo i radionice, radimo gimnastiku, idemo na izlete, dolaze nam doktori. Puno nam to znači. Jeste da kući svi imamo familiju, imamo đecu, unučad, ali taj dan odvojimo za nas da se družimo. Drago nam je što su nas Nikšićani pozvali i trebalo bi više ovakvog druženja da bude iz čitave Crne Gore. Da se družimo, pa koliko-toliko“, kazala je Vujović.

Vujović
Vujovićfoto: Svetlana Mandić

Nikšićani su gošće poveli da obiđu Trg, pričali im o istoriji grada, o junaku Ljubu Čupiću i njegovom osmijehu, dok su sa vrha Trebjese mogli da razgledaju panoramu grada. Kada su stigli na izletište Manitovac, tada su Budvanke „uzele stvar u svoje ruke“ i zajedno sa domaćinima odradili vježbe. Malo rekreacije svima je prijalo.

Članovi klubova za starija lica
foto: Svetlana Mandić

"Član sam Crvenog krsta od osnovne škole i u našem Klubu su uglavnom bivši davaoci krvi koji to više ne mogu više biti zbog godina. Puno nam je ovo druženje značilo, a naravno da iz svakog druženja moramo ponešto naučiti“, rekao je sedamdesetogodišnji Milovan Mirković.

Mirković
Mirkovićfoto: Svetlana Mandić

Druženje je prijalo i jednima i drugima i vjeruju da će se od sada češće sretati, jer je osobama treće dobi upravo druženje najpotrebnije.

Bonus video: